Z »mini« odbojkarji v polfinale

  Prvo tekmo so Calcitovci igrali proti vedno neugodnim igralcem iz Salonita, vendar je že sam uvod v tekmo pripadel Kamničanom. V svoji najmočnejši postavi – Miha Okorn, Luka Blaževič in Gregor Frece – so Kanalcem povzročali veliko težav. Okorn je s servisi onemogočil nasprotnikov, da bi prišli do napadalnih udarcev, v obrambi sta se izkazala Blaževič in Frece in pri zaostanku osmih točk (2:10), je gostujoča trenerka vzela polminutni odmor. Toda tudi po njem je bilo vse v znamenju dobre igre Blaževiča v obrambi in dobrih napadov Okorna. Drugi niz so pri Kamničanih začeli Jakob Drolc, Enej Sladič in Marcel Kotnik, ki so naredili malo lastnih napak, zato so tudi dokaj gladko osvojili niz z rezultatom 25:18. Tako tretji niz ni odločal o ničemer, zato sta obe ekipi zopet na igrišče poslali prvi postavi, spet pa so se veselili kamniški odbojkarji.

  Na drugi tekmi so igralci iz Žužemberka z 2:1 premagali Brezovico.

  Tudi proti Žužemberku so Kamničani prikazali zelo dobro igro. V prvem nizu so s svojo najboljšo postavo povedli z 8:3, gostje so z delnim izidom 8:2 povedli z 11:10, toda po minuti odmora trenerja Jureta Sitarja je bila na igrišču le še kamniška ekipa. V drugem nizu si nobena od ekip si ni uspela pridobiti občutne prednosti, tako sta bili ekipi poravnani na 18 točki. Nato pa je namesto Jakoba Drolca v igro vstopil Domen Stele, ki je z dobrimi začetnimi udarci zopet tehtnico prevesil na kamniško stran, ki je drugi niz tako dobila z rezultatom 25:20. V tretjem nizu so priložnost za dokazovanje dobili tudi drugi igralci, predvsem Jaka Albič in Nace Jeglič, ki sta to s pridom izkoristila. Tretji set so Kamničani dobili z rezultatom 25:12 in se tako že uvrstili na polfinalni turnir. 

  Zadnja tekma je nato proti ekipi iz Brezovice samo še odločala ali kot prvouvrščena ekipa ali kot drugouvrščena, saj so Brezovčani z 2:1 premagali Salonit. Ekipa iz Brezovice je prvi niz začela z drugo postavo, Kamničani pa s svojo najmočnejšo, v nadaljevanju niza pa sta spet zaigrala tudi Jaka Albič in Nace Jeglič. Drugi niz sta ekipi zamenjali vlogi, samo da se je kamniška druga postava še do rezultata 13:13 upirala njihovi prvi, potem pa so naredili preveč lastnih napak. O zmagovalcu je odločal tretji niz, v katerem sta obe ekipi na parket poslali svoji prvi postavi. Tekma je bila izenačena do same končnice niza, kjer ni manjkalo vrhunskih potez na obeh straneh. Na koncu so kljub malo slabši igri stisnili zobe Kamničani in se veselili tudi tretje zmage na tem turnirju. 

  Na polfinalni turnir so se po zmagi z 2:1 uvrstili še Žužemberčani.

  Na tem turnirju smo prikazali eno boljših predstav v letošnji sezoni, viden je bil napredek v napadu in predvsem v obrambi. Seveda pa bi pohvalil vse igralce za borbenost in pravi pristop. Predvsem pa je prvič v letošnji sezoni na turnirju svoj pravi obraz pokazal Luka Blaževič, ki je bil poleg Mihe Okorna nerešljiva uganka za nasprotnike. Omeniti velja tudi njegov njegov temperament, ki je bil danes pravi. Fantje so si s tem priigrali polfinale DP, ki pa bo potekal šele aprila. Tako, da smo do takrat prosti, in si želimo, da bomo odšli na kakšen prijateljski turnir, je bil po turnirju zadovoljen trener Jure Sitar. 

  Za Calcit Volleyball so igrali: Miha Okorn, Luka Blaževič, Gregor Frece, Enej Sladič, Marcel Kotnik, Jakob Drolc, Domen Stele, Nace Jeglič in Jaka Albič. 

  Komentarji