Z Mariborom za četrto mesto

  Še po zadnji domači zmagi nad GEN-I Volleyjem so bili varovanci Gašperja Ribiča v položaju, da bi si ob ugodnem razpletu še lahko priborili drugo mesto po rednem delu državnega prvenstva, s tem pa bi modro skupino začeli s štirimi točkami. Toda tako v Hočah kot v Murski Soboti so bili blizu zmage, na koncu pa so se morali zadovoljiti le s po točko iz vsakega od obeh obračunov.

  Da, res je, tudi v Murski Soboti smo bili blizu zmage, vendar je na drugi strani mreže stala dobra ekipa, ki je, podobno kot že na naši medsebojni tekmi v Kamniku, prikazala zelo dobro igro. Žal mi je drugega niza, v katerem smo spet popustili. Pravzaprav ne vem, v čem leži razlog, da po nekaj dobro odigranih potezah zaradi ene same napake zaidemo v težave. Menim, da moramo v trenutkih, ko pride do napake v napadu, npr. žoge udarjene v blok ali zaključene tranzicije nasprotne ekipe, takoj reagirati in se za naslednjo točko maksimalno potruditi, kajti že velikokrat se je zgodilo, da je nato nasprotna ekipa prevzela vodstvo in nato tudi dobila tudi niz, si razlogov za nihanja svoje ekipe ne zna pojasniti niti Jure Lakner, ki se dobro zaveda, da ni vseeno, ali bodo Kamničani modro skupino začeli z dvema ali le eno točko. Dodatna motivacija zanje bo tudi poraz v Mariboru v prvem delu sezone.

  Seveda je za nas ta zmaga pomembna. Glede na trenutne težave v ekipi s poškodbami treniramo tako, kot lahko treniramo. Nekaj zaporednih porazov z 2:3 nam je dalo še dodatni zagon. Zdaj smo še toliko bolj odločeni dokazati, da smo dobra ekipa, ki se ni odrekla boju za najvišja mesta. Navkljub porazu v Murski Soboti smo prikazali dobro igro in ne dvomim o tem, da bomo proti Mariboru pokazali borbeno igro in domačim gledalcem pokazali igro, ki smo jo sposobni ter končali redni del slovenske lige z zmago, je odločen 24-letni Lakner, ki sodi med bolj izkušene igralce Calcit Volleyja.

  In na kaj bodo morali s soigralci biti na tekmi proti Mariborčanom najbolj pozorni? V zadnjem času se najbolj posvečamo svoji igri. Občutek imam, da je naša forma v vzponu, seveda pa nam proti Mariboru ne bo lahko. Da gre za dobro ekipo, dokazuje njihovo mesto na prvenstveni lestvici. Velik poudarek bomo morali dati relaciji servis in sprejem. Če bomo imeli dober ritem servisa in bomo skozi celotno tekmo izvajali dovolj močan pritisk, si bomo s tem olajšali delo za ritem svoje igre in tako na lažji način prišli do zmage.

  Na srečo bodo v letošnji sezoni razlike med ekipami v modri skupini zelo majne, tako da se Calcit Volley pred končnico še vedno lahko uvrsti najmanj na drugo mesto, s tem pa se izogne četrtfinalnim bojem.

  Kot sem že omenil, je še vse odprto. Žal imamo v zadnjem času veliko smole s poškodbami. Tako so iz igre kar trije pomembni igralci naše ekipe, Domen Kotnik, Primož Vidmar in od minule sobote naprej še Sašo Štalekar. Poškodbe se ne poznajo samo na tekmah, ampak tudi na treningih, tako da nam zdaj pri izpeljavi treninga pomagata mlajša igralca iz druge ekipe, ki svoje delo opravljata korektno. Kdaj se nam bosta lahko pridružila Sašo in Primož ne vem, morda nam bo že v soboto, če bo to potrebno, lahko pomagal Domen, na srečo pa imamo do začetka modre skupine še nekaj časa, da pozdravimo vse poškodbe. Ritem naše igre se stopnjuje in upam, da bomo v modri skupini nastopili tako, kot se od nas pričakuje in da si bomo zagotovili čim boljše izhodišče v končnici, je optimistično razpoložen Jure Lakner.

  V zadnjem krogu rednega dela 1. DOL za moške se bosta v dvorani Tivoli pomerili ekipi ACH Volleyja in Triglava, ta tekma pa bo veljala tudi za srednjeevropsko ligo. V primeru poraza Kranjčanov bi se v nodro skupino lahko uvrstili Hočani, ki bodo gostili Panvito Pomgrad. Krka bo doma skušala priti do druge letošnje zmage, z njo pa bi v zeleni skupini še lahko upali na to, da se izognejo neposrednemu izpadu v 2. DOL, medtem ko bo Salonit Anhovo proti Črnučanom skušal potrditi drugo mesto po rednem delu državnega prvenstva.

  Pari 18. kroga v 1. DOL za ženske

  Sobota, 24. februar: Calcit Volley – Maribor (ŠD Kamnik, 20:00), ACH Volley – Triglav (ŠD Tivoli, 18:00), Hoče – Panvita Pomgrad (VŠD Hoče, 19:00), Krka – GEN-I Volley (ŠD Marof, 20:00), Črnuče – Salonit Anhovo (ŠD Tivoli, 20:30).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji