Tudi iz Hoč z vsemi tremi točkami

  Formula Formis – Calcit Volley   1:3 (22, -22, -18, -18)

  Hoče – Velika športna dvorana Hoče, gledalcev 200, sodnika: Valentar (Prevalje), Novak (Dvor).

  Formula Formis: Pehnec, Sešel, Vrbanc, Tupikina 17, Bavdaž 6, Pajnik (L), Bukovec, Zdovc Sporer, Kotnik 6, Pravdič, Eržen 20, Štern. Trener: Matevž Kamnik.

  Calcit Volley: Frantti 21, Grudina 8, Kostić, Mihevc 5, Blažič 6, Igličar, Mihalinec 7, Zaplotnik, Pogačar, Janežič (L), Brčić 6, Mijoč 19, Pahor (L). Trener: Gregor Rozman.

  Kamniške odbojkarice so svojo edino tekmo v letošnji sezoni izgubile pred slabimi tremi meseci, ko jih je v njihovi dvorani premagala Formula Formis. Na zaključnem turnirju pokala Slovenije so jim varovanke Gregorja Rozmana sicer vrnile za poraz, da pa gre zanje za neugodno ekipo, je potrdila tudi današnja tekma v Hočah, saj so bile Rogožanke prve, ki so jim v letu 2018 v domačem prvenstvu odvzele niz.

  Zadnja ameriška pridobitev Calcit Volleyja, Ali Frantti, je bila s Tino Grudino najbolj zaslužna za visoko vodstvo z 9:4. Vendar se Rogožanke niso predale, saj je Darja Eržen izid na 14. točki izenačila, Belorusinja Hana Tupkina pa je Formulo Formis z blokom popeljala v vodstvu (17:16). Po štirih zaporednih točkah Kamničank na servis Katje Mihalinec so bile domače odbojkarice spet v zaostanku (17:20), a sta v končnici Tupkina in Erženova spet zrežirali preobrat za zmago domače ekipe v uvodnem nizu.  

  Z dvema asoma Pie Blažič so Kamničanke prvič v drugem nizu prišle do vodstva (5:4), ki ga je Bernarda Brčić z blokom podvojila. V še boljšem položaju so bile gostujoče odbojkarice, ko je začetne udarce izvajala Franttijeva, kajti po uspešnem napadu Blažičeve so domačinkam pobegnile že za pet točk (13:8). Tupinika in Erženova sta ob pomoči Valentine Vrbanc pred vstopom v končnico niza domačinke vrnile v igro, saj so zaostajale le še za točko (19:20). A do preobrata ni prišlo, delno tudi po zaslugi njihovi lastnih napak, izenačenje v nizih pa je potrdila Helena Mijoč.

  Do sredine tretjega niza so bile večinoma v vodstvu domače odbojkarice, ki so z napadom Teje Bavdaž gostjam prvič pobegnile za tri točke (9:6), toda že pred drugim tehničnim odmorom je Brčićeva z blokom izid izenačila. Čeprav je Tupikina z dvema zaporednima točkama Formulo Formis še enkrat popeljala v vodstvo, je bilo nadaljevanje niza popolnoma v znamenju gostij. Domačinke so imele vse preveč težav na sprejemu, na servisu je bila Brčićeva, po dveh blokih Mijočeve pa je bilo 22:18 za Calcit Volley. Za konec je bila na servisu in nato še v napadu nezaustavljiva še Franttijeva, zadnjo točko v tretjem nizu pa je dosegla Katja Mihalinec.

  Četrti niz je bil izenačen do drugega tehničnega odmora. Kamničanke so si nekajkrat priigrale tri točke prednosti, vendar so jih Rogožanke vedno ulovile, zadnjič na 15. točki. Po drugem tehničnem odmoru pa je vodilna ekipa državnega prvenstva prestavila v večjo prestavo. Na servis Brčićeve so dosegle šest zaporednih točk, zadnjo Ali Frantti, tako da so Kamničanke v državnem prvenstvu še naprej edina neporažena ekipa v letu 2018.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: Po pričakovanjih je za nami težka tekma. Vedeli smo, kaj nas čaka in temu primerno smo se tudi pripravili. Nismo odigrali svoje najboljše tekme, ampak na koncu je zmaga tista, ki šteje. S psihološkega vidika je dobro, da smo na tej težki tekmi zmagali, čeprav naša igra ni bila na tisti ravni, ki smo jo sposobni igrati. Nekajkrat smo bili v nekakšnem krču, vesel pa sem za ekipo, da se je s položajev, ki niso bili najlažji, ko nismo bili v najboljši dnevni formi, vrnila v igro in pokazala pravi značaj. Tudi tiste, ki so v igro prišle s klopi, si zaslužijo pohvale.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji