Po Šempetru še v Hoče

  Če je soditi po sobotni zmagi v Šempetru, Kamničanke ob pravem trenutku prihajajo v želeno formo. Domača Aliansa, ki v letu 2018 do tekme z varovankami Gregorja Rozmana še ni izgubila, niti v enem trenutku ni ogrozila zanesljive zmage Calcit Volleyja. Z odlično igro v bloku in ob dobrem sprejemu so solidno igrale tudi v napadu, pa tudi s servisi so ob majhnem številu lastnih napak stalno vršile pritisk na domače sprejemalke.

  Da, res je, v soboto smo v Šempetru prikazale solidno predstavo in predvsem konstantno igro, ki nas je pripeljala do želene zmage brez oddanega niza. Vesela sem, da nam je uspelo zmanjšati število lastnih napak, ki smo jih v prejšnjih tekmah -predvsem na servisu – naredile bistveno preveč. Vsekakor lahko rečem, da smo svojo formo že malce dvignile, vendar to še ni igra, ki bi si jo kot ekipa želele in ki smo jo sposobne prikazati. Menim, da iz tekme v tekmo rastemo in da imamo še nekaj rezerve, da lahko končamo redni del prvenstva kot si vsi želimo, je o tekmi v minulem krogu dejala Katja Mihalinec.

  Z zmago v Šempetru so si Kamničanke dokončno zagotovile uvrstitev v polfinale končnice državnega prvenstva, kar pomeni, da jim ne bo treba igrati četrtfinalnih obračunov. Da pa bi imele tudi v morebitnem finalu prednost domačega igrišča, bodo morale dobiti obe preostali tekmi. Najprej v petek proti Formuli Formis, ki je navkljub zmagi v pokalu še vedno njihova dolžnica. Čeprav so Rogožanke v prejšnjem krogu nekoliko nepričakovano izgubile v Novi Gorici, bodo doma še kako nevarne nasprotnice.

  Za zdaj se odlično držimo zastavljenega cilja in zadržujemo prvo mesto na lestvici. Želimo si, da bi tako ostalo tudi po koncu rednega dela. Zavedamo se, da nas v prihajajočih štirinajstih dneh čakata verjetno najtežji tekmi v rednem delu državnega prvenstva, ki ju že nestrpno pričakujemo. Že v petek bo treba proti Formisu prikazati svojo trenutno najboljšo igro, tudi zato, da se jim oddolžimo za poraz v prvem delu, kar nam je lahko le dodatna motivacija. Igrati proti Formisu v njihovi domači dvorani je vedno neugodno, vendar smo že v pokalu pokazale, da smo tega sposobne, se petkove tekme veseli 21-letna odbojkarica, ki prvo sezono igra za kamniško ekipo.

  Po tekmi v Hočah bodo Calcitovke pred svojimi navijači prihodnjo soboto gostile Novo KBM. Na začetku leta so po dvajsetih mesecih spet premagale Mariborčanke, ki so se jim nato za poraz oddolžile v pokalu CEV. Vendar so zdaj kamniške odbojkarice močnejše za Ali Frantti in Olivero Kostić.

  Novo KBM Branik smo v letošnji sezoni že premagale in bile dvakrat zelo blizu. Zagotovo sta nam Ali in Olja v našo igro prinesli nekaj svežine in veliko izkušenj, ki nam lahko v takšnih tekmah le koristijo. Zato verjamem, da lahko s Kostićevo in Franttijevo pridemo tudi do zmage v domači dvorani, je prepričana Katja Mihalinec, ki prihaja iz športne družine, saj je njena sestra Maja najhitrejša Slovenka na 100 in 200 metrov.

  Do konca rednega dela državnega prvenstva sta še dva kroga. Po petkovi tekmi v Hočah bodo v soboto na sporedu še preostale tekme predzadnjega kroga. V Kopru bodo Ankarančanke skušale uloviti priključek h Zgornji Gorenjski, Ljubljana bo doma lovila svojo prvo letošnjo zmago proti Pucončankam, ki pa si spodrsljaja ne smejo dovoliti, če si želijo že krog pred koncem zagotoviti uvrstitev v četrtfinale. Na njihov spodrsljaj čakajo Koprčanke, ki bodo gostile Alianso Šempeter, bankirke pa se bodo doma pomerile z GEN-I Volleyjem.

  Mislim, da je trenutna lestvica realni pokazatelj letošnjega državnega prvenstva. Majhne razlike na lestvici nakazujejo, kako enakovredno je letošnje prvenstvo in da do konca sezone lahkih tekem ne bo več, je še dejala Mihalinčeva.

  Pari 17. kroga v 1. DOL za ženske

  Petek, 23. februar: Formula Formis – Calcit Volley (VŠD Hoče, 19:00), sobota, 24. februar: Luka Koper – Aliansa Šempeter (OŠ Koper, 18:00), Ankaran Hrvatini – Zgornja Gorenjska (OŠ Anton Ukmar, 19:00), Ljubljana – Roto-Kema Puconci (ŠD Galjevica, 19:00), Nova KBM Branik – GEN-I Volley (dvorana Lukna 18:00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji