Z DP začeli tudi najmlajši

  V enakovredni uvodni tekmi turnirja je bila na obeh straneh prisotna tudi trema, saj so se igralci prvič v letošnji sezoni sploh srečali s tekmami. Predvsem se je to poznalo v napadu in velikem številu lastnih napak. Kamničani so prvi niz začeli v postavi Kotnik, Albič in Skvarča. Že takoj od začetka so imeli rahlo prednost Kamničani, ki so povedli s 14:5. Nato so Ljubljančani po zaslugi odličnega servisa njihovega najboljšega igralca dosegli deset točk zapored, toda po polminutnem odmoru trenerja Jureta Sitarja, so domači odbojkarji dosegli šest zaporednih točk in si priborili zmago z izidom25:21.

  V drugem nizu so Kamničani začeli v postavi Podjed, Okorn in Jesenšek, ki ni imela večjih težav proti gostujoči ekipi, tako da so v tretjem nizu zaigrali še igralcem, ki v prvih dveh nizih niso igrali, tako da so niz začeli v postavi Leskovšek, Krmavnar, Puhner. Sredi niza je v igro vstopil tudi Testen, zmage pa so se veselili ljubljanski odbojkarji.

  V drugi tekmi je Kočevje z 2:1 (25:15, 22:25, 25:8) premagalo Ljubljano Volley, predvsem pa velja omeniti prvo postavo Kočevja, v kateri igra tudi sin trenerja Aleša Drobniča, ki je bil nerešljiva uganka potem tudi za kamniško ekipo. Trener Sitar je dvoboj proti Kočevju začel s svojo najboljšo postavo, ki se je nekajkrat izkazala z odličnimi akcijami, toda gostje so bili zanje premočni in so niz dobili s 25:17. V drugem nizu sta zaigrali obe drugi postavi, boljši pa so bili domačini, tako da je o zmagovalcu turnirja odločal tretji niz, spet pa so bili s 25:15 boljši odbojkarji iz Kočevja.

  Pohvaliti moram borbenost igralcev ter dobro navijanje staršev in soigralcev na klopi. Do prihodnjega turnirja bomo morali popraviti igro v napadu, kjer še nismo imeli pravih rešitev. Vsekakor nas čaka še veliko dela, kajti v ekipi so v glavnem igralci, ki so se letos šele prvič srečali z odbojko. Prepričan sem, da bodo s treningom le še napredovali, je prvi letošnji turnir v mini odbojki komentiral Jure Sitar, trener odbojkarjev Calcit Volleyballa.

   

   

  Komentarji