Iz Mokronoga s polovičnim uspehom

  Ekipo je na turnirju v Mokronogu namesto odstotnega Jureta Sitarja vodil Aleš Hribar, za Calcit Volleyball pa so igrali Urban Blaževič, Nejc Kutnar, Nik Drnovšek, Nal Sitar, Ambrož Poljanšek, Brin Tomc, Marko Medved, Nik Mujanovič in Mark Uršič. Žal tudi tokrat niso bili v polni zasedbi, saj so jih v zadnjih 14 dneh mučile poškodbe. Tako je imel Nejc Kutnar, ki si je na prvem turnirju zlomil palec na levi roki, še do petka mavec, Nik Mujanovič pa je zaradi šolskih obveznosti manjkal ves teden, tako da so šli v Mokronog brez pravega treninga.

   

  V prvo tekmo so fantje vstopili s pravim pristopom in prvi niz gladko dobili, nato pa so se preveč sprostili, naredili nekaj nepotrebnih napak in bili že v izgubljenem položaju, saj so zaostajali za tri točke (21:24). Na koncu so vseeno ta niz dobili in prišli do druge letošnje zmage.

  Zmaga proti Žužemberku na drugi tekmi bi jih teoretično že popeljala v A ligo, tako pa bo mlade Kamničane odločilna tekma na zadnjem kvalifikacijskem turnirju v dvorani OŠ Toma Brejca, kjer se bodo za drugo mesto pomerili s Krko. Na turnirju v Novem mestu so sicer kamniški odbojkarji slavili z 2:0. Proti Žužemberčanom, ki so bili boljši od njih že v Novem mestu, se jim je nekoliko porušil sistem igre. Organizacija igre ni bila najboljša, šepal je tudi sprejem, tako da tudi v napadu niso bili dovolj učinkoviti in poraz proti vodilni ekipi skupine je bil neizogiben. Do turnirja v Kamniku bodo morali popraviti svojo uigranost, zmanjšati število lastnih napak ter izboljšati igro na sprejemu in v obrambi.

   

  Komentarji