Z dobro popotnico v Bekescsabo

  Calcit Volley – Ankaran Hrvatini  3:0 (12, 19, 16)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, 50 gledalcev, sodnika: Sever, Zajec.

  Calcit Volley: Grudina 12, Mihevc 4, Blažič 6, Igličar 6, Mihalinec 8, Zaplotnik 4, Pogačar, Zatković 3, Janežič (L), Brčić 6, Jerala 1, Mijoč 1, Pahor (L). Trener: Gregor Rozman.

  Ankaran Hrvatini: Pucer, Apollonio, Pangerc 2, Angelini 7, Medved – libero, Morgan 1, Pavič 3, Cerovac, Ražman, Lovšin 9, Trobec, Lucas 5. Trener: Sebastjan Mikša.

  Minulo soboto so Kamničanke na gostovanju v Kopru zabeležile pričakovano zmago proti Luki Koper, svojo nalogo pa so z odliko opravile tudi proti drugi ekipi s slovenske obale, ekipi Ankaran Hrvatini. Za slovenske podprvakinje je to dobra popotnica pred zadnjim turnirjem srednjeevropske lige na Madžarskem, kjer bodo lovile uvrstitev na zaključni turnir najboljših štirih ekip po rednem delu tekmovanja.

  Trener kamniške ekipe Gregor Rozman ni ničesar prepuščal naključju in je obračun z gostujočo ekipo začel v svoji trenutno najmočnejši zasedbi, ki si je po uspešnih napadih Urške Igličar in Katje Mihalinec priigrala pet točk prednosti (11:6). Visoko vodstvo ni uspavalo domače ekipe, ki je po bloku Bernarde Brčić gostjam pobegnila za osem točk (17:9), po njenih dveh asih, vmes je bila v napadu uspešna še Urška Igličar, pa je bilo že 22:11. Ko je z blokom napad Ankarančank zaustavila Katja Mihevc, je bila zmaga domače ekipe v uvodnem nizu potrjena, zadnjo točko pa je dosegla mlada Eva Zatković, ki je pred tem zamenjala Igličarjevo.

  Tudi v drugem nizu so bile domače odbojkarice ves čas boljše nasprotnice, čeprav je bila igra bolj izenačena. Do izida 9:10 so Ankarančanke še držale priključek z domačo ekipo, nato pa je Tina Grudina z nekaj uspešnimi napadi kamniški ekipi priborila pet točk prednosti (20:15). Z asom Lovšinove so se gostje domačinkam še približale na tri točke zaostanka (18:21), toda na servis Brčićeve je bil drugi niz odločen, vodstvo z 2:0 v nizih pa je potrdila Helena Mijoč.

  Tretji niz je bil samo še formalnost. Ob boljšem servisu in bloku – Kamničanke so v treh nizih deset točk dosegle neposredno s servisom, imele pa so tudi enajst blokov (kar šest jih je prispevala Tina Grudina) – so si domače odbojkarice že do drugega tehničnega odmora priigrale deset točk prednosti. V napadu je bila uspešna Pia Blažič. Tudi nadaljevanje niza je bilo v znamenju domače ekipe, zadnjo točko za enajsto zmago v domačem prvenstvu pa je prispevala Ana Zaplotnik. 

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: Zadovoljen sem z igro v prvem in tretjem nizu, medtem ko z drugim nikakor ne. To pa zato, ker smo v tem nizu naredili preveč lastnih napak, hkrati pa smo bili premalo učinkoviti v napadu in to se nam na takšnih tekmah preprosto ne sme dogajati. Ampak v celoti smo tekmo odigrali korektno in tisto, kar je na koncu najbolj pomembno, je zmaga.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

   

   

  Komentarji