V Pliberk po drugo mesto

  V torek so bili Ljubljančani previsoki v bloku za kamniško ekipo, ki je ostala dolžnik tudi na servisu in sprejemu. Vendar pa so varovanci Gašperja Ribiča predvsem v drugem in tretjem nizu večinoma igrali dobro, bili konkurenčni Ljubljančanom, tako da pred turnirjem v Pliberku ni razlogov za kakršnokoli zaskrbljenost.

  Še vedno nam manjka, da bi vodstvo, ki si ga priigramo, ohranili do konca niza. Predvsem tu mislim na tretji niz, ko smo po drugem tehničnem odmoru nasprotnikom dovolili, da so prišli do visoke prednosti. Kot sem že večkrat dejal, ACH Volley ti ne dovoli veliko priložnosti in če je ne izkoristiš, se na koncu ne moreš veseliti zmage, je o torkovi tekmi še spregovoril Ribič, ki pa ga zdaj seveda bolj zanima turnir v Pliberku.

  Glede na razplet drugih tekem v srednjeevropski ligi so si Kamničani že pred turnirjem v Pliberku zagotovili nastop med najboljšimi štirimi ekipami po rednem delu tekmovanja, a to ne pomeni, da v Avstrijo odhajajo samo na izlet.

  Čeprav smo se že uvrstili na zaključni turnir, bomo skušali dobiti obe tekmi, saj nam ni vseeno, na katerem mestu bomo redni del tekmovanja končali. Vsekakor se v polfinalu želimo izogniti ACH Volleyju, tako da bo že na prvi tekmi naš cilj, da premagamo domačine. Želimo igrati dobro in redni del tekmovanja končati čim višje. Oba nasprotnika sta kakovostna in verjamem, da nam bosta tekmi koristili tudi za nadaljevanje sezone, je pred odhodom v Pliberk, kamor bodo kamniški odbojkarji odšli v petek dopoldne, dejal njihov trener Ribič.

  Pred začetkom letošnje sezone sta se ekipi Calcit Volleyja in Posojilnice Aic/Doba pomerili na turnirju v Kamniku. Takrat so slavili odbojkarji iz Avstrije, ki jih vodi slovenski trener Matjaž Hafner, v ekipi pa sta še Nejc Pušnik in Mario Koncilja. V svoji zasedbi imajo ob Avstrijcih še tri Poljake, dva Slovaka in Finca, v srednjeevropski ligi pa so trenutno mesto za Kamničani s tremi točkami manj. Na papirju naj bi bili za slovenske podprvake lažji nasprotnik madžarski Vegyes Kazincbarcika, ki je s štirimi porazi in 11 točkami na petem mestu. 

  Spored turnirja v Pliberku

  Petek, 26. januar: Posojilnica Aic/Dob – Calcit Volley (19:00), sobota, 27. januar: Calcit Volley – Vegyes Kazincbarcika (19:00), nedelja, 28. januar: Posojilnica Aich/Dob – Vegyes Kazincbarcika (18:00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji