Tudi v tretje ni šlo

  Calcit Volley – ACH Volley   0:3 (-17, -25, -19)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, 200 gledalcev, sodnika: Seifried (Maribor), Pevc (Škofja Loka).

  Calcit Volley: Pereira 11, Hribar (L), Golob (L), Novljan 1, Ratek, Gil 1, Vidmar 10, Okroglič 11, Štaleker 5, Kvas, Lakner 1, Kotnik, Štembergar Zupan 4. Trener: Gašper Ribič.

  ACH Volley: Flajs, Đirlić 13, Babkov 15, Kovačič (L), Purič 6, Pavlovič, Satler, Pleško, Brulec 2, Planinc (L), Kk, Mihajlovič, Pokeršnik 7, Videčnik 10. Trener: Zoran Kedačič.

  V letošnji sezoni sta se najboljši slovenski moški odbojkarski ekipi pomerili dvakrat, obakrat so bili boljši Ljubljančani, ki so dobili finalni obračun slovenskega pokalnega tekmovanja, boljši pa so bili tudi na turnirja srednjeevropske lige v Ljubljani, ta tekma pa je štela tudi za državno prvenstvo. Aktualni državni prvaki v domačem prvenstvu še niso izgubili, na drugi strani pa so bili Kamničani pred nocojšnjim obračunom na petem mestu s 23 točkami, kolikor jih imajo pred njimi tudi Salonit, Panvita Pomgrad in Maribor.

  V uvodu prvega niza so domači odbojkarji naredili več lastnih napak, slabši so bili tudi na sprejemu, kar so gostje izkoristili in jim pobegnili za štiri točke (9:5). Po dveh novih lastnih napakah so Kamničani zaostajali za šest točk (7:13), ob drugem tehničnem odmoru že za sedem. Do konca niza se domača ekipa nikakor ni razigrala, skupaj je naredila kar 11 lastnih napak, niz pa je z blokom končal Jan Pokeršnik.

  V drugi niz so Kamničani vstopili v nekoliko spremenjeni zasedbi, vendar tudi v njej začetek Calcit Volleyja ni bil najbolj obetaven, kajti pri vodstvu gostov s 5:1 je domači trener Gašper Ribič vzel prvi polminutni odmor. Do prvega tehničnega odmora so kamniški odbojkarji svoj zaostanek znižali na dve točki, po dveh blokih Saše Štalekarja pa je na enajsti točki sledilo prvo izenačenje na tekmi. Po polminutnem odmoru Zorana Kedačiča so Ljubljančani dosegli tri zaporedne točke, a se Kamničani še niso predali in na 17. točki je sledilo novo izenačenje. V končnici so domači odbojkarji na servis Primoža Vidmarja izničili zaostanek treh točk, prišli celo do zaključne žoge za izenačenje v nizih, vendar so gostje preko Sergeja Babkova povedli z 2:0 v nizih.

  Nesrečno izgubljeni drugi niz ni negativno vplival na kamniško ekipo, ki je v tretjega vstopila odločno in po dveh uspešnih napadih Primoža Vidmarja povedla z 10:4. Na drugi tehnični odmor so varovanci Gašperja Ribiča po zaslugi Jureta Okrogliča, ki bo v soboto slavili svoj 21. rojstni dan, odšli s tremi točkami prednosti, z dvema blokoma Matica Videčnika, še lani igralca Calcit Volleyja, pa sta bili ekipi na 16. točki že skupaj. S tem pa težav kamniške ekipe še ni bilo konec, kajti na servis Dika Purića so Ljubljančani dosegli še štiri zaporedne točke za vodstvo z 20:16. Tekma je bila s tem odločena, zadnjo točko na njej pa je dosegel izkušeni Babkov.

  Izjava po tekmi

  Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: Ljubljančani so bili boljši predvsem v bloku in obrambi, saj so prihajali do točk tudi, ko smo bili dobri na sprejemu. Ampak ne glede na vse, smo drugi in tretji niz odigrali dobro, bili konkurenci ACH Volleyju in nekatere stvari oddelali, kot so se dogovorili. Je pa škoda, da nismo ohranili vodstva po drugem tehničnem odmoru v tretjem nizu, ko so z delnim izidom 7:0 Ljubljančani prišli do razlike Kot sem že večkrat dejal, ACH ti ne pušča veliko priložnosti, in če je ne izkoristiš, se na koncu težko veseliš zmage. 

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji