Z ACH Volleyem za prvo mesto

  Vse boljši sprejemalec kamniške ekipe, ki je uvodni del sezone izpustil zaradi težav z ramo, je proti Apeldornu v igri vstopil ob koncu prvega niza, do konca tekme pa zbral 13 točk, od tega kar štiri bloke in tri ase. Za zmago proti nizozemski ekipi so varovanci Marka Brumna potrebovali le 76 minut, prevladovali so tudi v vseh elementih odbojkarske igre.

  Pričakovali smo njihovo boljšo igro, vendar imamo tudi mi še rezerve v svoji igri. Še vedno na trenutke preveč pademo v igri, ko dobimo preveč točk v serijah, sicer pa čez celotno sezono kar dobro nadzorujemo svojo igro, kar potrjujejo tudi naši letošnji izidi. Vendar je pred nami še povratna tekma, do nje je še 12 dni, verjetno bo na njej igral tudi njihov prvi korektor, ki v Kamniku ni igral, toda tudi z njim imamo veliko možnosti, da se uvrstimo v osmino finala. Ampak do te tekme na Nizozemskem nas čaka še veliko tekem, tako da o njej sploh nimamo časa razmišljati, v napredovanje svoje ekipe verjame starejši od bratov Štern, ki napreduje iz sezone v sezono.

  Žal je imel na začetku sezone spete težave s poškodbo. Tokrat z ramo, vendar je dokaj hitro prišel v tekmovalni ritem.

  Poškodba ni še popolnoma pozdravljena, vendar imamo na srečo veliko število kakovostnih igralcev, tako da se moja odsotnost ni poznala. Na sprejemu smo štirje enakovredni igralci. Andrej Štembergar Zupan lahko igra tudi na mestu korektorja, kar je dobro tudi za same treninge, ki so zato še bolj kakovostni. Seveda se to potem pozna tudi na tekmah.

  Dobre igre so Kamničane pripeljale do prvega mesta na prvenstveni lestvici, čeprav so prvi letošnji obračun z ACH Volleyjem izgubili z 1:3, toda ljubljanska ekipa je v nadaljevanju prvenstva izgubila proti kranjskemu Triglavu z 2:3, nato pa je bila še ob točko na gostovanju v Murski Soboti. Kamniško-ljubljanski obračuni so bili v zadnjih sezonah vedno zelo zanimivi. Glede na zgoščen urnik tekem, kar velja za obe ekipi, je morda prišel celo ob nepravem trenutku. Še zlasti za Calcit Volleyball, ki ga v sredo čaka povratna četrtfinalna tekma pokala Slovenije, ko bo moral v Kanalu premagati Salonit, če se bo po domačem porazu z 2:3 želel uvrstiti na zaključni turnir slovenskega pokalnega tekmovanja.

  Morda pa je po eni strani ta tekma celo dobrodošla, da vidimo, kje smo, kaj bo do srede še treba popraviti … V nobenem primeru ne smemo razmišljati o tekmi v Kanalu, čeprav to tista celo bolj pomembna od sobotne, saj bomo v tej sezoni z ACH Volleyjem v domačem prvenstvu še igrali. Ljubljančani so v četrtek igrali v ligi prvakov, verjetno so malce utrujeni, vendar se med sabo dobro poznamo, tako da bo o marsičem odločala dnevna forma. Tisti, ki bo bolj razpoložen, ki bo v boljši dnevni formi, bo po tej tekmi sam na prvem mestu, sicer pa v državnem prvenstvu najbolj pomembne tekme prihajajo šele v drugi polovici tekmovanja in nato v končnici, je pred derbijem z ACH Volleyjem popolnoma miren 21-letni Žiga Štern.

  V 11. krogu bo zelo zanimivo tudi v Žirovnici, kjer se bo odločalo pri dnu prvenstvene lestvice, kar predvsem velja za domačo ekipo, medtem ko bi se Krka z morebitno zmago še vmešala v boj za uvrstitev v modro skupino. Nanjo potihoma računajo tudi v Šempetru, toda Panvita Pomgrad igra v zadnjem času zelo dobro, zato bodo varovanci Sebastjana Cilenška, ki imajo še težave s poškodbami, težko pripravili presenečenje. Zmagovalec dvoboja v Kranju bo še korak bliže uvrstitvi v modro skupino, medtem ko Kanalci ne bi smeli imeti večjih težav z Ravenčani, ki so do svoje edine točke v letošnjem prvenstvu prišli z minimalnim porazom prav proti Salonitu.

  Pari 11. kroga 1. DOL za moške

  Sobota, 2. december: Calcit Volleyball – ACH Volley (19:00), Panvita Pomgrad – SIP Šempeter (dvorana OŠ I, Murska Sobota, 19:00), Triglav Kranj – Maribor (ŠD Planina, 20:00), National Žirovnica – Krka (ŠD po Stolom, 19:30), Salonit Anhovo – Fužinar Metal (ŠD Kanal, 19:00).

  Lestvica:

  1

  Calcit Volleyball

  27

  9

  1

  2

  ACH Volley

  27

  9

  1

  3

  Panvita Pomgrad

  19

  6

  4

  4

  Triglav Kranj

  17

  6

  4

  5

  Maribor

  16

  5

  5

  6

  Salonit Anhovo

  15

  6

  4

  7

  SIP Šempeter

  11

  4

  6

  8

  Krka

  10

  3

  7

  9

  National Žirovnica

  7

  2

  8

  10

  Fužinar Metal Ravne

  1

  0

  10

   Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji