Koper spet na kolenih

  Calcit Ljubljana – Luka Koper 3:0 (20, 22, 12)

  Ljubljana – Športna dvorana Galjevica, 40 gledalcev. Sodnika: Tomec (Novo mesto) in Kern (Kranj).

  Calcit Ljubljana: Grudina 6, Božič 3, Vrhovnik 16, Igličar, Forštnarič, Kučej 4, Kostić 20, Aragao, Hribar 1, Jerala – libero, Potokar 14.

  Luka Koper: Barič 6, Peth 4, Kušar – libero, Ferlinc 3, Lucas 4, Jurić 2, Jotanovič, Dodič, Požar, Kaker 13.

  Aktualne slovenske državne prvakinje na zadnjih domačih tekmah niso prikazale ravno najboljše igre in tudi proti koprski ekipi je bilo v njihovi igri še vedno nekaj vzponov in padcev. Vendar veliko manj kot na nekaterih prejšnjih tekmah, kar je dobra napoved za nadaljevanje sezone.

  Začetek tekme, Gašper Ribič je tekmo začel z Mojco Božič, Petro Vrhovnik, Moniko Potokar, Tino Grudino, Eleno Kučej, Olivero Kostić in prosto igralko Meto Jeralo na mestu proste igralke, manjkala pa je poškodovana Kaja Turk, zanje ni bil najbolj spodbuden. Gostje iz Kopra so na servis Marine Barič povedle s 3:0, toda po odvzetem servisu so jim calcitovke vrnile s šestimi zaporednimi točkami. Do prvega tehničnega odmora so se jim Koprčanke približale na dve točki zaostanka, po novi seriji točk na svoj servis, tokrat Oliver Kostić, je bilo 12:6 za domačo ekipo, ki je povedla tudi že z 21:12. V tem obdobju ji je ob dobrem servisu deloval tudi blok, nevarne so bile v napadu. Do konca niza je ritem njihove igre nekoliko upadel, ob servisu Anite Peth so koprske odbojkarice dosegle kar šest zaporednih točk in šele Kostićeva je prekinila njihovo serijo. Potokarjeva je svoji ekipi priborila štiri zaključne žoge, prvo je izkoristila Kostićeva.

  Odbojkarice Calcita Ljubljane so bile v drugem nizu večinoma v vodstvu. Koprčanke so izid izenačile na četrti točki, ob prvem tehničnem odmoru za domačo ekipo zaostajale za tri točke, po asu Vrhovnikove že za pet (5:10). Do drugega tehničnega odmora so spet nekoliko popustile na sprejemu, manj učinkovite so bile tudi v napadu, tako da so nanj odšle le z dvema točkama prednosti. Z blokom Nuše Ferlinc so gostje na 16. točki izid izenačile, s še enim njenim blokom na servis Tine Kaker pa povedle z 18:16. Potokarjeva je z blokom le zaustavila niz točk gostujoče ekipe, skupaj s Kučejevo pa sta zaustavili še en napad Koprčank za vodstvo z 20:19, ki ga niso več izpustile iz rok. Tudi po zaslugi Mete Jerale, ki je v obrambi rešila nekaj težkih žog, Kostićeva pa je z dvema točkama poskrbela, da so calcitovke povedle z 2:0 v nizih.

  Tretji niz se je začel po željah trenerja Gašperja Ribiča. Njegove varovanke so vršile pritisk na gostujoče sprejemalke, bile učinkovite v napadu, kar jim je do prvega tehničnega odmora prineslo pet točk prednosti. Ob drugem tehničnem odmoru se je njihova prednost povečala še za dve točki, kar jim je zadoščalo na mirno nadaljevanje in prvo zmago brez izgubljenega niza po 4. novembru, ko so v dvorani Tivoli premagale Formis.

  Izjavi po tekmi

  Gašper Ribič, trener Calcita Ljubljane: Škoda, da nam je ob koncu prvega niza popustila zbranost, ko smo že vse imeli pod kontrolo, a se je končalo na koncu dobro. Če bomo zmanjšali napake v napadu in servisu, je to tisto, kar si želimo in kar smo sposobni igrati. V glavnem sem zadovoljen, kako smo danes igrali, vendar se na tem ne smemo zaustaviti. Moramo biti še boljši in upam, da nam bo to uspelo takrat, ko bo treba, da bomo konstantni. Če bomo število lastnih napak zmanjšali pod pet, bom zelo vesel.

  Marko Kalc, trener Luke Kopra: Dva niza smo odigrali solidno, če bi naredili dve neizsiljeni napaki manj, bi morda en niz tudi dobili. Čeprav je bil poraz na koncu visok, smo prišli do zadovoljivih informacij za nadaljevanje sezone.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji