Ogrevanje za pokal Slovenije

  Na zadnjih tekmah v domačem prvenstvu in tudi v pokalu so calcitovke nekoliko padle v formi. Varovanke Gašperja Ribiča se borijo, vendar je občutek, da so na začetku sezone igrale bolje.

  Za nami je veliko število tekem, nekaj je bilo tudi potovanj in vse to se pozna na utrujenosti, pa tudi ekipe, ki igrajo proti nam, so zelo motivirane, saj igrajo proti ekipi, ki igra v ligi prvakinj. Včasih je takšne tekme težko igrati, saj vemo, da moramo zmagati, hitro gre lahko kaj narobe, potem nasprotnice dobijo zagon … Zavedamo se, da se moramo boriti in razen proti Novi KBM Braniku in GEN-I Volleyju, se nam je do zdaj uspelo izvleči, se nekaj slabših predstav svoje ekipe zaveda Ana Hribar, ki bi si želela, da bi v letošnji sezoni s soigralkami imele kakšno tekmo manj. Za razliko od lanske sezone, ko jih je bilo premalo.

  Lanski in letošnji urnik tekem se sploh ne moreta primerjati. Če smo si lani želele čim več tekem, letos ne bi imele nič proti, če bi bila kakšna manj, vendar se na to ne more vplivati.

  Že v soboto je pred državnimi prvakinjami nova preizkušnja, kajti Koprčanke so proti njim vedno zelo motivirane, ne nazadnje so jih lani na zaključnem turnirju pokala Slovenije premagale v polfinalu. No, 8. januarja bodo imele priložnost, da jim to vrnejo, še prej jih bodo skušale premagati v soboto.

  V vsakem primeru bomo morale dvigniti svojo formo. Že prej sem omenila, da so vse ekipe proti nam zelo motivirane, treba pa je tudi vedeti, da gre za kakovostne ekipe in da moramo pokazati dobro igro, če želimo priti do zmage. To velja tudi za Koprčanke. Pred nami je težka tekma, vendar sem prepričana, da bomo pokazale našo pravo odbojko, in če bo tako, nam bo veliko lažje, je prepričana najmanjša igralka Calcita Ljubljane, ki se je tudi v letošnji sezoni velikokrat izkazala s svojimi servisi, ki so bili nekajkrat prelomnica v nizu.

  Tudi za Ano Hribar velja, da v letošnji sezoni prvič trenira dvakrat dnevno, toda prav velika količina kakovostnega treninga mora prej ali slej dati rezultate, kajti tiste najbolj pomembne tekme v sezoni šele prihajajo.

  Na treningih dobro treniramo, čeprav je nekoliko naporno trenirati dvakrat dnevno. Nikoli si nisem mislila, da se mora telo navaditi na to, vendar upam, da se bo velika količina treninga kmalu pokazala tudi na tekmah. Mislim, da je naša igra v ligi prvakinj na višji ravni. Dobile smo zelo težko skupino, skoraj same najboljše ekipe v Evropi, kar je dodaten plus za nas, da se borimo, skušamo doseči točko po točko in naša želja je, da ligi prvakinj končamo z vsaj kakšnim nizom. V Istanbulu bomo do njega sicer verjetno težko prišle, vendar bosta še dve priložnosti, se je Hribarjeva za konec dotaknila še lige prvakinj.

  V 11. krogu 1. DOL za ženske bo derbi še v Puconcih, kjer se bodo domače odbojkarice skušale z zmago proti Braslovčankam približati uvrstitvi v modro skupino. Z istim ciljem bodo v Puconce seveda prišle tudi gostje. Vitalovke, ki že imajo zagotovljeno mesto med najboljšimi šestimi ekipami po prvem delu prvenstva, so v vlogi favoritinj na tekmi s Šempetrankami, kar seveda velja tudi za Mariborčanke, ki bodo igrale v gosteh pri Formisu. Na vse tri točke računajo tudi Novogoričanke, ki so na prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije izgubile v Žirovnici z 2:3, nato pa so na povratni tekmi Gorenjkam vrnile na najboljši možni način in se zanesljivo uvrstile v polfinale.

  Pari 11. kroga 1. DOL za ženske

  Sobota, 2. december: Calcit Ljubljana – Luka Koper (ŠD Galjevica, 16:00), UOK Vital – Aliansa Šempeter (ŠD Galjevica, 19:00), Formis – Nova KBM Branik (VŠD Hoče, 19:00), Zgornja Gorenjska – GEN-I Volley (ŠD pod Stolom, Žirovnica, 17:00), Kema Puconci – Braslovče (Zelena dvorana Puconci, 19:00).

  1

  Nova KBM Branik

  29

  10

  0

  30

  2

  2

  Calcit Ljubljana

  25

  8

  2

  27

  9

  3

  GEN-I Volley

  23

  8

  2

  25

  15

  4

  Luka Koper

  20

  7

  3

  22

  12

  5

  UOK Vital Ljubljana

  20

  7

  3

  22

  14

  6

  Kema Puconci

  9

  3

  7

  16

  23

  7

  Braslovče

  9

  3

  7

  13

  25

  8

  Zgornja Gorenjska

  6

  2

  8

  9

  25

  9

  Formis

  6

  1

  9

  10

  27

  10

  Aliansa-Šempeter

  3

  1

  9

  6

  28

   Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

  Komentarji