Vsaka zmaga vodi v Hoče

  Čeprav so kamniški odbojkarji v soboto premagali Novomeščane brez izgubljenega niza, pa je bilo v njihovi igri spet veliko nihanj, kar se jim dogaja že nekaj časa. Tokrat je imel veliko zaslug, da so vse tri točke odšle v Kamnik, odlični Maxson Pereira, ki je pred časom imel težave s poškodbo, zdaj pa je spet en od nosilcev igre aktualnih slovenskih pokalnih zmagovalcev.

  Mislim, da do teh nihanj prihaja zato, ker v nekaterih trenutkih igre kot ekipa izgubimo zbranost, morda tudi zato, ker so si v zadnjem mesecu dni tekme sledile ena za drugo. Namesto, da tekmo mirno pripeljemo do konca, si otežimo delo, vendar pa smo zdaj nekaj dni lahko v miru trenirali in verjamem, da bo teh nihanj v igri manj, je prepričan Brazilec v dresu Calcit Volleyja.

  Navkljub trem porazom v domačem prvenstvu so Kamničani še vedno visoko na prvenstveni lestvici, ena od treh ekip, ki jih je v letošnji sezonoi premagala pa je bil tudi Salonit. Na prvi četrtfinalni tekmi so Kanalci povedli z 2:0 v nizih, kar je dovolj veliko opozorilo za Pereiro in soigralce.

  Salonit ima v letošnji sezoni veliko močnejšo ekipo od lanske. V Kanalu smo že bili na robu poraza, a smo se v tretjem nizu vrnili v igro, po zmagi v tem nizu pa nam je igra končno le stekla. Predvsem bo pomembno, kako bomo stopili v igro, da bomo od prve točke naprej zbrani, Kanalcem pa nikakor ne smemo dovoliti, da razvijejo svojo igro, kajti, ko jim to uspe, so zelo nevarni. V svojih vrstah imajo tudi precej izkušenih igralcev, ki so dodatna moč njihove ekipi, spoštuje kanalsko ekipo kamniški korektor.

  S petkovo povratno četrtfinalno tekmo pa serije težkih tekem za Calcit Volley še ne bo konec, kajti že prihodnjo sredo jih čaka povratna tekma drugega kroga pokala CEV na Korziki, za konec pa še zaključni turnir pokala Slovenije, kjer bodo v Hočah branili zaporedni lovoriki. Seveda le v primeru, da bodo tudi na povratni tekmi premagali Kanalce.

  O povratni tekmi v pokalu CEV bomo začeli razmišljati šele po petkovi tekmi. Trenutno razmišljamo le o njej, do Hoč pa je še dolga pot. Zavedamo se, da je pred nami težka tekma, želim pa si, da bi prišlo veliko gledalcev, saj bomo z njihovo pomočjo lažje prišli do uspeha, vabi gledalce na pomembno tekmo kamniške ekipe 29-letni Pereira, ki se je popolnoma vživel v novo okolje.

  Zelo sem vesel, da sem ostal v Kamniku, kjer imajo ljudje radi odbojko. Želim si, da bi ubranili pokalno lovoriko, v prvenstvu pa morda le presenetili ACH Volley. Lani smo bili zelo blizu, upam, da bomo letos naredili še korak naprej. Popolnoma zaupam svoji ekipi, dejstvo pa je, da je letos prvenstvo bolj kakovostno od lanskega, tako da bodo prihodnji meseci še zelo naporni. A najprej bo treba v petek premagati Salonit, je še dejal Maxson Pereira.

  Kamničane na zaključni turnir v Hoče vodi že kakršnakoli zmaga. V primeru poraza z 2:3 bo o napredovanju odločal zlati niz, če pa bi s 3:0 ali 3:1 zmagali Kanalci, bi prihodnji konec tedna v Hočah igral Salonit.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

  Komentarji