Dober začetek, slabši konec

  Calcit Volley – Nova KBM Branik  1:3 (28, -22, -20, -16)

  Šempeter v Savinjski dolini – Dvorana OŠ Šempeter, gledalcev 400, sodnika: Edholm (Švedska), Paršin (Ukrajina).

  Calcit Volley: Grudina 14, Peterson, Mihevc 7, Blažič 6, Igličar 13, Mihalinec 12, Zaplotnik, Pogačar 5, Zatković, Janežič – libero, Jerala, Mijoč 5, Pahor – libero. Trener: Gregor Rozman.

  Nova KBM Branik: Mlakar 27, Košenina, Kaučič 5, Sužnik – libero, Bračko, Vovk 6, Najdič 2, Milosavljević, Sobočan 18, Jerala 1, Pintar 13, Blagne, Koskelo – libero, Kranjc. Trener: Samo Miklavc.

  Tako kot v lanski sezoni sta se najboljši slovenski ekipi zadnjih let tudi letos pomerili v drugem krogu pokala CEV. Lani so obe tekmi dobile mariborske odbojkarice, ki so tudi na letošnjem prvem medsebojnem obračunu, ki se je zaradi neprimernosti kamniške športne dvorane igral v Šempetru v Savinjski dolini, prišle do zmage.

  Dvoboj so bolje začele varovanke Gregorja Rozmana, ki so na servis Tine Grudine – dosegla je tudi dva asa – po zaostanku točke (3:4) na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo štirih točk. Ob drugem so Kamničanke še vodile s tremi točkami prednosti, z delnim izidom 4:0 – največ zaslug za preobrat je imela Anita Sobočan – pa so Mariborčanke povedle z 20:17. Z asom Ele Pintar so bankirke prišle celo do štirih zaključnih žog, vse štiri so Kamničanke ubranile, nato še tri, v napeti končnici pa so z blokom Tine Grudine povedle z 1:0 v nizih.

  Drugi niz so bolje začele aktualne slovenske državne in pokalne prvakinje, ki so izkoristile slabši sprejem kamniške ekipe, ki je za nameček naredila še veliko lastnih napak ter po dveh zaporednih točkah Ize Mlakar povedle z 11:5. Vendar se kamniške odbojkarice niso predale in se z asom Grudine nasprotnicam približale na točko zaostanka (10:11), po napaki Anite Sobočan  pa je na 14. točki sledilo izenačenje. Prvo in zadnje v drugem nizu, kajti nadaljevanje je bilo spet v znamenju bankirk, ki so z napadom Mlakarjeve izkoristile svojo četrto zaključno žogo za izenačenje v nizih.

  Na servis Grudine in po dveh blokih Eve Pogačar so Kamničanke v tretjem nizu povedle z 8:4, vendar pa so Mariborčanke že ob drugem tehničnem odmoru vodile z dvema točkama prednosti. Pia Blažič je z blokom in dvema uspešnima napadoma Calcitovke še enkrat popeljala do vodstva (18:17), končnica niza pa je bila v znamenju Anite Sobočan in odlične Ize Mlakar, ki sta vsaka dosegli po tri zaporedne točke. Niz se je končal z napako Katje Mihalinec.

  V četrtem nizu so imele odbojkarice Calcit Volleyja spet nekaj več težav s sprejemom in učinkovitostjo v napadu, na drugi strani pa je Sara Najdič dobro razigrala soigralke. Po napaki Grudine so Kamničanke za nasprotnicami zaostajale že za šest točk (4:10), po dveh zaporednih blokih Sobočanove in Mlakarjeve že za devet (8:17). S tem je bila tekma odločena, zadnjo točko na njej pa je dosegla najboljša korektorica svetovnega prvenstva do 23 let, Iza Mlakar, ki je bila s 27-točkami tudi najbolj učinkovita igralka tekme.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: V napadu smo bili premalo učinkoviti, na drugi strani pa nismo uspeli zaustaviti Ize Mlakar, toda kljub temu smo imeli svoje priložnosti tudi v drugem in tretjem nizu. Žal jih nismo izkoristili, druga zadeva, ki je bila na strani Mariborčank, tudi njihova izkušenost in uigranost na ključnih igralskih mestih. Tu je bila danes razlika, toda, če nič drugega, smo videli, da ne zaostajamo veliko. Z Mariborčankami se da igrati, to so dekleta danes dokazale samim sebi in svojim zvestim navijačem, tako da je še vse odprto. Na povratno tekmo ne bomo šli z belo zastavo, ampak do takrat je še nekaj časa, trenutno pa smo že začeli s pripravami na polfinalno tekmo pokala Slovenije, kjer se bomo pomerili s Formulo Formisom.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

   

   

  Komentarji