Vrniti za poraz v Murski Soboti

  Kamničani so v modro skupino prenesli osem točk iz rednega dela državnega prvenstva. Dve več je imel ACH Volley, ki je zdaj svojo prednost povečal na pet točk, saj je v sredo, na uvodni tekmi modre skupine s 3:0 premagal kranjski Triglav, ki tako ostaja pri dveh točkah. S šestimi bodo krenili soboški odbojkarji, s štirimi Mariborčani brez pa so še Kanalci. Čeprav tekme v modri skupini še ne bodo odločale o naslovu državnega prvaka, pa že prinašajo boljše izhodišče v končnici državnega prvenstva, ko si bodo klubu skušali zagotoviti prednost domačega igrišča.

  Treba bo iti od prve tekme naprej na polno, skušati, zbrati čim večje število točko in na koncu morda na prvem mestu prehiteti ACH Volley. To bi bilo odlično, se pomembnosti tekem v modri skupini zaveda Žan Novljan, ki je v letošnji sezoni v vlogi prvega blokerja ekipe.

  Že takoj v uvodu modre skupine pa kamniške odbojkarje čaka izredno neugoden nasprotnik, ki jih je v letošnji sezoni enkrat premagal. Sobočani so v drugem delu sezone običajno boljši kot v prvem in tudi v letošnji sezoni je tako.

  Panvita zadnje čase igra resnično zelo dobro. Na zadnji naši medsebojni tekmi v Murski Soboti morda tudi mi nismo bili popolnoma pri stvari, saj je bilo le nekaj dni po osvojenem pokalnem naslovu, ko smo bili rahlo še pod vtisom tega uspeha. Ampak dejstvo je, da gre za dobro ekipo, njihovo jedro se že nekaj časa ni menjalo, zato so zelo uigrani. Nekaj podobnega velja tudi za nas, čeprav smo na mestu blokerjev dobili nekaj novih igralcev, mislim pa, da smo tudi z njimi vedno bolj uigrani in upam, da bo šlo samo še na bolje, si želi 22-letni Novljan, ki še ni popolnoma prebolel poraza v zlatem nizu z Lokomotivom v osmini finala pokala challenge. Ob tej priložnosti velja omeniti, da bo Lokomotiv obe tekmi z rusko ekipo Fakel Novji Urengoj igral v Minsku.

  Te zmage sem si resnično želel, pa tako blizu smo bili! Ampak, zdaj je, kar je, morda pa je po svoje to tudi dobro, kajti če bi morali potovati še v Novji Urengoj, bi se nam to lahko poznalo v državnem prvenstvu, ki je za nas vendarle bolj pomembno. Tako se bomo zdaj lahko bolj v miru osredotočili na državno prvenstvo.

  Vmes pa tudi na srednjeevropsko ligo, kjer jih prihodnji konec tedna v Pliberku čakata tekmi z ACH Volleyjem in Posojilnico Dobom.

  Mislim, da bo šlo za dve dobri tekmi, tudi za svojo dušo, kjer izid ne bo v ospredju, lahko pa bomo uživali v igri proti dobrima ekipama. Najbolj pomembno je, da se uvrstimo na zaključni turnir srednjeevropske lige, tam pa skušamo narediti nekaj podobnega, kot smo v pokalnem tekmovanju, je še dejal Novljan, ki meni, da bo ACH Volley pridobil z Janom Pokeršnikom, vendar pa: O kakovosti Pokeršnika nima smisla izgubljati besed, lahko pa bi bila problematična njegova uigranost s soigralci, saj je v tako kratkem času težko priti do nje. Toda tudi z njim bomo skušali Ljubljančane presenetiti.

  Žal trener Marko Brumen jutri proti Panviti Pomgradu ne bo mogel računati na vse igralce, saj si je Jani Konjedic poškodoval gleženj in nekaj časa ne bo mogel igrati.

  Na uvodni tekmi modre skupine so že v sredo odbojkarji ACH Volleyja, okrepljeni z Janom Pokeršnikom, nekdanjim igralcem Calcit Volleyballa, brez izgubljenega niza premagali Triglav Kranj. Jutri se bosta v Kanalu pomerili še ekipi Salonita in Maribora, videli pa bomo, ali bo za Mariborčane zaigral še en nekdanji Kamničan, in sicer Jan Planinc.

  Pari prvega kroga 1. DOL za moške – zelena skupina:

  Sobota, 5. februar: Calcit Volleyball – Panvita Pomgrad (ŠD Kamnik, 19:00), Salonit Anhovo – Maribor (ŠD Kanal, 19:00), že odigrano: ACH Volley – Triglav Kranj 3:0 (18, 19, 22).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji