Proti GEN-I Volleyju v gosteh

  Ker je Ana Katarina Hribar zaradi študijskih obveznosti morala izpustiti turnir na Madžarskem, se ob Eleni Kučej, ki je doma ostala zaradi težav s hrbtom, še ni seznanila z najnovejšo pridobitvijo slovenskih državnih prvakinj, belgijsko organizatorko igre Ilko van de Vyver.

  Čeprav je še nisem spoznala, sem prepričana, da gre za odlično igralko. Z njo se bomo morale čim prej uigrati, časa ne bo veliko, kajti pred nami so tekme v modri skupini in v srednjeevropski ligi, kjer je naš cilj, da se uvrstimo na zaključni turnir, pravi Hribarjeva, ki se je v letošnji sezoni v ligi prvakinj izkazala s svojimi odličnimi servisi.

  V ligi prvakinj smo imele priložnost igrati proti najboljšim ekipam v Evropi in prepričana sem, da nam bodo izkušnje, ki smo jih dobile, prišle prav. Vse te tekme proti VakifBanki, Sopotu in Novari nam bodo koristile za tekme, ki nas čakajo v nadaljevanju sezone v domačem prvenstvu, kjer nas čakajo težke tekme in morale bomo pokazati srčno in borbeno igro, ki smo jo kazale v tekmah lige prvakinj. Bo pa zdaj nekoliko lažje, saj bo nekaj manj tekem, predvsem pa ne bo več dolgih potovanj.

  Po dveh porazih v srednjeevropski ligi, ki za napredovanje na zaključni turnir še nista bila usodna, prihodnji teden bodo za uvrstitev med štiri najboljše ekipe v dvorani Tivoli morale premagati Mladost Zagreb (v torek, 9. februarja) in Teva Gdll (v četrtek, 11. februarja), bodo calcitovke svoje misli osredotočile na sobotni obračun v Novi Gorici. Minulo soboto so novogoriškim odbojkaricam vrnile za poraz v prvem delu državnega prvenstva, vendar ta tekma ni odločala o ničemer. Veliko pomembnejša bo sobotna. Novogoričankam se seveda pozna, da jih je zapustila Sara Valenčič, a zato njihova naloga ne bo nič lažja.

  Odhod tako kakovostne igralke, kot je Sara Valenčič, se pozna vsaki ekipi, tudi novogoriški. Vendar gre še vedno za kakovostno ekipo, ki lahko preseneti vsakogar, kar smo na svoji koži izkusile tudi me. V soboto bomo morale igrati svojo igro, če želimo zmagati, opozarja Hribarjeva, ki ne skriva ciljev, ki jih imajo odbojkarice Calcita Ljubljane v modri skupini.

  Prvi cilj je dokazovati se s tekme na tekmo, napredovati in se uvrstiti v finale končnice. Mariborčanke so pred nami resda le dve točki, vendar se s tem ne smemo obremenjevati. Osredotočiti se moramo na svoje tekme in na to, da se čim preje uigramo z novo podajalko.

  V modri skupini je z desetimi točkami trenutno v najboljšem položaju Nova KBM Branik, Calcit Volleyball ima dve manj, GEN-I Volley bo modro skupino začel s šestimi točkami, Luka Koper s štirimi, UOK Vital Ljubljana z dvema, medtem ko so Braslovčanke še brez njih. Ob tekmi v Novi Gorici bosta jutri še dve tekmi, aktualne pokalne prvakinje in vodilna ekipa po rednem delu državnega prvenstva bo gostovala na Galjevici pri vitalovkah, v Braslovčah pa bodo domače odbojkarice proti Koprčankam skušale priti do prvih točk v modri skupini.

  Tekme v zeleni skupini bodo na sporedu prihodnjo soboto.

   

  Pari prvega kroga 1. DOL za ženske – modra skupina

  Sobota, 6. februar: GEN-I Volley – Calcit Volleyball (Mestna dvorana Nova Gorica, 16:00), UOK Vital Ljubljana – Nova KBM Branik (ŠD Galjevica, 19:00), Braslovče – Luka Koper (OŠ Braslovče, 19:00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

  Komentarji