Vrniti se na zmagovalne tirnice

  Varovankam Gašperja Ribiča v mariborski dvorani Lukna, v kateri so do petkove tekme zadnjič izgubile 28. marca lani, v drugi finalni tekmi končnice, resnično ni uspevalo prav veliko. Dobro so igrale le v uvodu drugega niza, ko so vodile že z 11:4, nato pa je bilo spet vse v znamenju domače ekipe. Nekaj podobnega smo v letošnji sezoni že videli v finalu pokala Slovenije, toda po tej tekmi so se calcitovke dvignile, osvojile sreednjeevropsko ligo, v domačem prvenstvu pa niso izgubile niti tekme.

  Pričakoval sem, da bo tudi v Mariboru tekma napeta in izenačena, vendar se je spet pokazalo, kako nepredvidljiva je lahko ženska odbojka. Mariborčanke so prikazale odlično igro, delno tudi po zaslugi naših napak, ki so jih znale izkoristiti. Na poraz je treba pozabiti, popraviti slabe stvari in se osredotočiti na novo tekmo. Pričakujem, da bomo prikazali veliko boljšo igro, predvsem pa, da bomo naredili manj lastnih napak, je svoja pričakovanja pred jutrišnjim obračunom v dvorani Tivoli strnil trener Gašper Ribič.

  Na drugi tekmi so calcitovke naredile kar 28 lastnih napak, od tega na servisu le osem, imele so tudi sedem asov, na drugi strani so bankirke imele 15 lastnih napak, šest na servisu, dosegle pa so deset asov. Tudi na sprejemu so bile boljše Mariborčanke, ki so bile le za malenkost boljše tudi v napadu, zato pa so popolnoma prevladovale v bloku, saj so dosegle 12 blok točk, calcitovke le tri.

  V ponedeljek bo šlo za popolnoma novo tekmo, obe ekipi sta imeli dan več za počitek in pripravo na nov obračun, ki še ne bo odločilen, vsekakor pa bodo zmagovalke jutrišnjega dvoboja imele odprto pot do novega naslova.

  Spored finalnih tekem končnice 1. DOL za ženske

  Prva tekma, sreda, 27. april: Calcit Volleyball – Nova KBM Branik 3:2 (-20, -24, 21, 12, 12).

  Druga tekma, petek, 29. april: Nova KBM Branik – Calcit Volleyball 3:0 (20, 19, 20).

  Tretja tekma, ponedeljek, 2. maj: Calcit Volleyball – Nova KBM Branik (ŠD Tivoli, 18:00).

  Morebitna četrta tekma, četrtek, 5. maj: Nova KBM Branik – Calcit Volleyball (dvorana Lukna, 18:00).

  Morebitna peta tekma, ponedeljek, 9. maj: Calcit Volleyball – Nova KBM Branik (ŠD Tivoli, 18:00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji