ACH Volley z dobro igro do zmage

  Calcit Volleyball – ACH Volley 0:3 (-23, -18, -26)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 400, sodnika: Jovanović (Komenda) in Seifried (Maribor).

  Calcita Volleyball: Hribar – libero, Novljan , T. Štern 15, Štalekar 9, Vidmar, Štembergar Zupan 7, Brulec 2, Lakner, Kotnik 3, Ž. Štern 10, Videčnik 3, Konjedic. Trener: Marko Brumen.
  ACH Volley: Flajs, Kozlowski 6, Kozamernik 9, Walker 13, Purič, Ledinek – libero, Satler, Pleško – libero, Jurić, Donik, Mochalski 16, Terpin, Pokeršnik 7, Koncilja 6. Trener: Zoran Kedačič.

  Ljubljanski odbojkarji v letošnji sezoni na kamniško športno dvorano nimajo najlepših spominov, saj so izgubili prvo tekmo modre skupine, predvsem pa je bil zanje boleč poraz v finalu pokala Slovenije, po katerem je takratni trener Bogdan Kotnik odstopil z mesta prvega trenerja. Vendar so vanjo prišli z zmago s prve finalne tekme končnice, ki je bila zanje toliko slajša, ker so do nje prišli po zaostanku v tie-breaku.

  Za domačo ekipo, ki je tekmo začela z Janom Brulcem, Andrejem Štembergar Zupanom, Žigo Šternom, Žanom Novljanom, Sašo Štalekarjem, Tončkom Šternom in Klemnom Hribarjem, uvod v drugi finalno tekmo ni bil prav obetaven, saj so Ljubljančani s tremi točkami Samuela Walkerja in asom Michala Kozlowskega povedli s 4:0, po polminutnem odmoru domačega trenerja Marka Brumna pa so se Kamničani le zbrali in se po bloku Saše Štalekarja, gostom približali na točko zaostanka (10:11), po napaki gostov, ki so do drugega tehničnega odmora naredili kar sedem napak na servisu, pa so na 15. točki izid izenačili. Nanj so s točko prednosti vseeno odšli gostje, ki so po dveh blokih Jana Kozamernika pobegnili za tri točke (19:16), vendar so domači odbojkarji z uspešnim napadom Tončka Šterna prvič na tekmi povedli (22:21). Toda v končnici so bili bolj zbrani branilci naslova, ki so po novih dveh napakah domače ekipe izkoristili že prvo zaključno žogo.

  Tudi začetek drugega niza je bil na strani ljubljanske ekipe, ki je z asom Kozamernika na prvi tehnični odmor odšla s prednostjo petih točk, pred tem je Domen Kotnik v domači ekipi zamenjal kapetana Štembergar Zupana. Kamničani so imeli vse preveč težav na sprejemu in po še eni napaki je ACH Volley, ki je bil boljši tudi v drugih odbojkarskih elementih, na servis Kozlowskega povedel 13:7. Na servis Matica Videčnika, ki je v igro vstopil namesto Novljana, so se domači odbojkarji zaostanek prepolovili (11:14), toda po bloku Samuela Walkerja, napaki v domači ekipi in še enem bloku Walkerja je bilo že 22:15 za goste iz Ljubljane. S tem je bil drugi niz odločen, vodstva z 2:0 v nizih je s prvim tempom potrdil Mario Koncilja.

  Kamničanom tudi na začetku tretjega niza ni prav veliko uspevalo, ob še naprej ne ravno prepričljivem sprejemu so bili temu primerno uspešni v napadu, zato pa so bili Ljubljančani toliko bolj razigrani, kar jim je ob prvem tehničnem odmoru prineslo prednost štirih točk. Po uspešnem napadu Walkerja je domači trener Marko Brumen ob zaostanku petih točk (7:12) vzel polminutni odmor. S štirimi zaporednimi točkami na servis Domna Kotnika, zadnjo je z blokom dosegel Štalekar, so se le Kamničani le vrnili v igro, tako da je po pol minuti odmora posegel gostujoči trener Zoran Kedačič. Že do drugega tehničnega odmora je ACH Volley domači ekipi spet pobegnil za pet točk. S tem pa niz še ni bil odločen, kajti na servis Štalekarja in bloku Jana Brulca ter nato še Matica Videčnika je bil izid na 16. točki prvič v tretjem nizu izenačen. Z dvema zaporednima asoma Erica Mochalskega so povedli 20:17,  Videčnik je z blokom izenačil na 20:20, v še eni izenačeni končnici pa je Eric Mochalski z asom končal tekmo.

  Izjavi po tekmi:

  Marko Brumen, trener Calcita Volleyballa: “ACH Volley je bil dobro pripravljen na nas, mi smo v napadu veliko bolj predvidljiva ekipa od njih. Za nameček so imeli Ljubljančani izredno razpoloženega Michala Kozlowskega, ki je odlično razigral soigralce, presenečal naše blokerje, ki na svojo mladost in neizkušenost nekoliko slabše sledijo igri, zato težje sestavljajo blok na sredini. Ljubljančani so bili izredno uspešni tudi na prvem tempu, kjer sta Jan Kozamernik in Mario Koncilja počela, kar sta želela. Na ta način se tako dobrega nasprotnika ne da premagati, morda, če bi imeli še za razred boljši servis. Drugače pa mislim, da je bila tekma kakovostna, predvsem ACH jo je odigral na visoki ravni.”

  Zoran Kedačič, trener ACH Volleyja: “Dokazali smo, da zmaga v finalu srednjeevropske lige proti Hypo Tirolu ni bila naključje in da smo sposobni tako dobro igro ponavljati. Zadovoljen sem, kako se je danes odzval Samuel Walker, ki sem ga na prvi tekmi zamenjal v prvem nizu in resnično je odigral dobro tekmo. Vesel sem tudi za Michala Kozlowskega, ki se je danes igral odbojko. Resnično sem užival v naši igri, fantje lahko samo pohvalim, vendar si čestitke zaslužijo tudi domačini, ki so igrali dobro tekmo, naredili so zelo malo napak, tako da je bila na obeh strah prikazana dobra odbojka.”

   Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji