Z zmago do nove tekme v Kamniku

  Sobotna druga tekma v Kamniku je bila, podobno kot prva v Tivoliju, zelo izenačena, čeprav varovanci Marka Brumna niso osvojili niti niza. V prvem in tretjem nizu so bili blizu uspeha, drugi je bil popolnoma na strani Ljubljančanov, statistični podatki pa kažejo, da so bili branilci naslova precej boljši v napadu, kar jim je tokrat prineslo zmago. Ob Ericu Mochalskemu je bil izredno razpoložen tudi Avstralec Samuel Walker, več točk so dosegli tudi z mesta blokerjev, Jan Kozamernik in Danijel Koncilja sta bila v napadu 75-odstotna, ekipi pa sta v bloku dosegli po deset točk. Kamničani so bili tudi nekoliko uspešnejši na sprejemu (52-odstotni proti 48-odstotkov), ACH Volley je dosegel šest asov, ob 15 lastnih napakah, Kamničani resda le tri, a bo le sedmih lastnih napakah, skupaj so jih imeli le 14 ali pet manj od nasprotnikov.

  Vsi ti statistični podatki potrjujejo, da Calcit Volleyball na tretji tekmi finalne serije v torek v Tivoliju ni brez možnosti. Res je, da v Tivoliju še ni zmagal, velikokrat pa je bil blizu uspeha, tudi na uvodni tekmi finala končnice.

  V napadu smo veliko bolj predvidljivi od Ljubljančanov, ki so imeli izredno razpoloženega Kozlowskega, ki je odlično razigral soigralce, s svojimi podajami presenečal naše blokerje, ki glede na mladost in izkušenost nekoliko slabše sledijo igri in potem sestavljajo blok na krilih. Za nameček so bili še zelo uspešni na prvem tempu in na ta način ne moreš premagati tako dobrega nasprotnika. Če bi imeli morda še za razred boljši servis, bi se morda lahko kosali z njimi. Drugače pa mislim, da je bila to dobra tekma, predvsem ACH je igral vrhunsko, v svoji najboljši izdaji, s katero je ne nazadnje s 3:0 nadigral tudi izredno močni Hypo Tirol Innsbruck. Za nas ni bilo to nobeno razočaranje, kajti če ACH igra blizu svojega maksimuma, potem nam naš maksimum ne pomaga in jih ne moremo premagati. V soboto je bila ljubljanska ekipa res popolna, na prvi pa sta igrala praktično le Kozamernik in Mochalski, soliden je bil Terpin. Skratka, ACH je v soboto igral vrhunsko odbojko, mi pa nekje na 90-odstotkih svojih sposobnosti, se je Marko Brumen, trener kamniške zasedbe, bolj podrobno dotaknil sobotne tekme v Kamniku.

  Boja za naslov državnih prvakov še ni konec. Pred ekipama je tretja tekma, morda tudi ne zadnja v finalni seriji, če bodo Kamničani prikazali svoj vrhunec, Ljubljančani pa nekoliko slabšo igro kot v soboto.

  Upam, da bomo letos v Kamniku z ACH Volleyjem enkat še igrali. Igralci se mi ne zdijo telesno nerazpoloženi, da v tem elementu ne bi mogli parirati Ljubljančanom. V soboto je bila na njihovi strani znanje, tehnika, tudi podaja, predvsem mislim tu na igro skozi sredino. Če so v odbojki krilni igralci približno izenačeni, potem so blokerji tisti, ki prevesijo tehtnico na stran ene od ekip, ampak po drugi strani bi rad povedal, da sta v soboto oba naša osrednja blokerja, ki sta nosila glavno breme, v prvi vrsti Sašo Štalekar in tudi Matic Videčnik zame odigrala odlično tekmo, bi rekel, da daleč nad pričakovanji, in če upoštevamo, da sta tako rekoč šele iz zibelke stopila na igrišče, je bila to za njiju vrhunska igra, je še dejal Brumen, ki bo s svojim pomočnikom Alešem Hribarjem zagotovo naredil vse, da svojo ekipo pripravi na še eno vrhunsko predstavo.

  Seveda to velja tudi za Zorana Kedačiča, trenerja ACH Volleyja, ki ima po vodstvu z 2:0 v zmagah dovolj razlogov za zadovoljstvo.

  Dokazali smo, da smo sposobni ponavljati dobre igre in da zmaga proti Innsbrucku v finalu srednjeevropske lige ni bila naključje. Vesel sem, kako se je po prvi tekmi finala odzval Samuel Walker, ki je v soboto odigral odlično tekmo, isto velja tudi za Kozlowskega … V soboto sem resnično užival v naši igri in igralce lahko samo pohvalim. Vendar si čestitke zaslužijo tudi Kamničani, ker so igrali dobro tekmo, z zelo malo napakami in tudi njim gredo pohvale, Kedačič ni skrival dobrega razpoloženja po še eni zmagi v finalu končnice.

  Če si ljubitelji dobre odbojke, predvsem pa navijači Calcita Volleyballa, v finalni seriji želijo še več kot ene tekme, v taboru ACH Volleyja razmišljajo samo o tem, kako v torek končati državno prvenstvo.

  Želim si, da bi v torek prikazali še eno odlično igro, mislim, da fantje to imajo v sebi. Na obeh tekmah so prikazali dovolj energije, že na treningih se jim v očeh vidi želja po uspehu, borbenost, napadalnost … Z veseljem vodim takšne tekme, ker fantje dajo vse od sebe in po koncu jim ne morem ničesar očitati. Bo pa zagotovo nova zgodba, Calcit se zagotovo ni predal. Čeprav nas samo še zmaga loči do novega naslova, ne bo nobenega podcenjevanja, ali kakršnekoli evforije. V nedeljo smo se nekoliko odpočili, potem smo naredili analizo in šli v tekmo, kot da je 0:0, pa je trener ACH Volleyja dejal pred tretjo finalno tekmo končnice 1. DOL za moške.

  Spored finalnih tekem končnice 1. DOL za moške

  Prva tekma, sreda, 27. april: ACH Volley – Calcit Volleyball 3:2 (24, -20, 20, -23, 12).

  Druga tekma, sobota, 30. april: Calcit Volleyball – ACH Volley 0:3 (-23, -18, -26).

  Tretja tekma, torek, 3. maj: ACH Volley – Calcit Volleyball (ŠD Tivoli, 18:00).

  Morebitna četrta tekma, petek, 6. maj: Calcit Volleyball – ACH Volley (ŠD Kamnik, 19:00).

  Morebitna peta tekma, torek, 10. maj: ACH Volley – Calcit Volleyball (ŠD Tivoli, 18:00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji