Vrnila se je še Urška Igličar

  Aktualne državne prvakinje so z odločitvijo selektorja Bruna Najdiča, da na evropskem prvenstvu, ki se bo začel v soboto, ne bo igrala Urška Igličar, pridobile še eno igralko, tako da zdaj manjka le še Mojca Božič. Že pred Igličarjevo se je z reprezentančnih priprav vrnila Elena Kučej.

  Za klub in predvsem za Urško bi bilo veliko priznanje in čast, če bi igrala na evropskem prvenstvu, kajti biti med udeleženci takšnega tekmovanja pomeni pridobiti nove izkušnje. Selektor se je odločil, kot se je, Urška pa se nam je že pridružila na treningih. S te strani je to za nas dobro, saj bo imela več časa, da se spozna z novimi soigralkami, predvsem to mislim na brazilsko organizatorico igre Cecilio Aragao, je predčasno vrnitev odlične korektorice Igličarjeve komentiral Gašper Ribič, trener kamniško-ljubljanske ekipe, ki je včeraj v Kamniku s 4:0 premagala povratnice v prvoligaško družino, odbojkarice Zgornje Gorenjske.

  Predvsem v prvih dveh nizih smo igrali zelo dobro, pa tudi sicer sem s tekmo zadovoljen. Popraviti bo treba še servis in igro blok-obramba, zadovoljen pa sem s tem, da so bile igralke ves čas borbene in so dajale svoj maksimum. To je tisto, kar si od njih želim tudi v prihodnje in to ne glede na to proti kom igrajo, je dejal Ribič.

  Calcitovke ta teden konec tedna ne bodo več igrale prijateljskih tekem, prvo novo preizkušnjo bodo imele prihodnji teden, ko naj bi še enkrat gostovale v Italiji. Možno je, da bodo odigrale tudi kakšno pripravljalno tekmo s Celovcem ali morda še kakšno slovensko ekipo, zato pa jih drugi teden v oktobru čaka turnir v Stuttgartu, kar je tudi razlog, da bodo svojo prvo tekmo v državnem prvenstvu igrale že 7. oktobra, ko bodo v ljubljanski dvorani Tivoli gostile Braslovče. Prav tako bodo morale preložiti tekmi osmine finala pokala Slovenije, ker bodo od 13. do 15. oktobra prirediteljice prvega letošnjega turnirja v srednjeevropski ligi. Na njem bodo ob njih nastopile še odbojkarice Nyiregyhaze in SVS Posta z Dunaja.

  Letošnje tekmovanje v srednjeevropski ligi bo veliko bolj kakovostno kot je bilo lansko, saj bodo nastopile še tri madžarske ekipe in dve hrvaški, tako da bomo imeli na voljo dovolj močnih tekem. Na ta način bodo vse igralke prišle do svoje priložnosti, je o tekmovanju v srednjeevropski ligi, v kateri bo letos devet ekip, dejal Ribič.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Primož Mahkovec

  Komentarji