Vrača se Kostićeva, prihaja Franttijeva

  Šestindvajsetletna odlična srbska odbojkarica Olivera Kostić je svojo odbojkarsko pot začela v domačem Kraljevu, nadaljevala pa v ekipi Tent Užice, Crveni zvezdi, s katero je bila tudi državna prvakinja Srbije, beograjskem Radničkem in grški ekipi Markopoulo Revoil, ki je bila njena prva ekipa v tujini. Dve sezoni je igrala v italijanski A-1 ligi. Prvo sezono v Urbini, zadnjo pa v Modeni. Kamničankam se je prvič pridružila pred sezono 2015/16 ter bila pomemben člen ekipe, ki je osvojila naslov slovenskih državnih prvakinj.

  Vesela sem, da se po tej novi izkušnji v življenju znova vračam na teren. Po koncu prejšnje sezone sem se pogovarjala s predsednikom Gregorjem Hribarjem in dogovorila sva se, da če bo po porodu moje telo pripravljeno na napore, ki jih zahteva takšna raven igranja, se bom vrnila v ekipo. Njemu in vsem drugim v klubu bi se ob tej priložnosti rada zahvalila za zaupanje in razumevanje. Upam, da bom ekipi pomagala na najboljši možen način in da bomo sezono zaključili, kot je treba, je ob vrnitvi v klub dejala 185 centimetrov visoka Kostićeva, ki igra na položaju korektorice, s Calcit Volleyjem pa je pogodbo podpisala do konca sezone 2018/19. Prič jo na igrišču lahko pričakujemo na tekmi z OK Roto-Kema Puconci, ki bo soboto, 3. februarja, potekala v Puconcih.

  Na mestu sprejemalke se je calcitovkam pridružila tudi dvaindvajsetletna Američanka Alexandra Annelise Frantti. V Kamnik je prišla iz Chicaga, Illinois, pred prihodom pa je štiri leta igrala za večkratne ameriške univerzitetne prvakinje Penn State University.

  Navdušena sem, da sem se pridružila ekipi, kot je Calcit Volley. Močno si želim, da bi bil moj prispevek k uspehom ekipe kar se da pozitiven, pa je dejala 189 cm visoka odbojkarica, ki je s Calcit Volleyjem podpisala pogodbo do konca letošnje sezone, to pa je tudi prvič, da igra izven ZDA. V dresu Calcit Volleyja se je prič predstavila že na sredini zaostali tekmi 13. kroga proti Zgornji Gorenjski, vendar v njej na parket še ni stopila.  

  Pričakujem, da se bosta obe igralki vključili v izredno homogeno in pozitivno ekipo. Verjamem, da nam bosta obe predvsem na treningih prinesli še večjo izenačenost in pomagali, da skupaj z ostalimi dvignemo raven kakovosti treninga na najvišjo možno raven, posledično pa tudi raven naše igre. Olivero poznam, ne glede na to, da Frantti pa še ne toliko, je prvi vtis pozitiven in verjamem, da se bosta v ekipo dobro vklopili, z njima pa bomo še močnejši, je se prihodom Kostićeve in Franttijeve zadovoljen Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja, ki je po včerajšnji prepričljivi zmagi nad Zgornjo Gorenjsko 3:0  (-15 , -12, -16 ) prevzel vodstvo na prvenstveni lestvici.

   

  Komentarji