V Puconcih potrditi prvo mesto

  Gregor Rozman, trener kamniških odbojkaric, je že sredi prvega niza iz igre poslal Bernardo Brčić in Urško Igličar, priložnost pa ponudil mladima Evi Pogačar in Evi Zatković. V nadaljevanju tekme so zaigrale vse kamniške odbojkarice, edina, ki ni stopila na igrišče, pa je bila novinka v ekipi, Američanka Alexandra Annelise Frantti, ki je v torek prvič trenirala s Kamničankami, v postavi pa tudi še ni bilo Olivere Kostić, ki se po skoraj letu dni vrača v ekipo Calcit Volleyja.

  V sredo smo dobro vstopile v tekmo, z igro pa je dobro nadaljevala tudi naša druga postava, tako da zmaga niti v enem trenutku ni bila vprašljiva. Vse smo naredile, kot je treba, je na kratko o sredini zmagi dejala Brčićeva, odlična hrvaška organizatorka igre, ki pa je bila manj zadovoljna z gostovanjem na turnirju srednjeevropske lige v Bekescsabi.

  Na Madžarskem nam je v obeh tekmah padla zbranost, predvsem to velja za tekmo z Mladostjo. Verjamem, da smo se iz obeh porazov nekaj naučile in začele s popravljanjem napak. Mislim, da se je to pokazalo že na sredini tekmi, saj smo bile ves čas zbrane, razmišljale smo o tem, kako moramo igrati, da nasprotnice ne bi prišle do svoje igre.

  Težja tekma Brčićevo in soigralke čaka v soboto, kajti v Puconcih ekipe težko prihajajo do točk.

  V Puconcih še nisem igrala, vendar so mi soigralke povedale, da je tam težko igrati, pa tudi položaj na prvenstveni lestvici govori o tem, da gre za dobro ekipo. Vsekakor se bomo na nasprotnice dobro pripravile, pomembno pa bo, da bomo v tekmo vstopile, kot da je finale končnice. Vemo, kaj moramo narediti, da bomo prišle do zmage, ekipe iz Puconcev nikakor ne podcenjuje kar 192 cm visoka organizatorka igre, ki se je v slabih dveh mesecih popolnoma udomačila v kamniški ekipi.

  Zame je bilo to prvič, da sem se neki ekipi pridružila šele na polovici sezone, tako da sem potrebovala nekaj časa, da sem se prilagodila na novo sredino, vendar so me soigralke odlično sprejele in lahko sem jim samo hvaležna. Resnično so prava ekipa, tudi sama sem del nje, upam le, da bomo sezono dobro končale. Želim si, da kar na mestu, na katerem smo zdaj, je želja 26-letne odbojkarice, ki je pred leti v Kamniku že igrala v dresu Rijeke, nato pa je igrala še v Urbinu, Cannetu, Bolzanu in Targovištu.

  Slovensko odbojko sem spoznala v letih, ko smo z Rijeko igrali v srednjeevropski ligi, igrali smo tudi proti Calcitu. Z mano sta na Reki igrali tudi Petra Kramolc in Aleksandara Milosavljević, tako da sem tudi s te strani seznanjena s kakovostjo odbojke v Sloveniji, je še dejala Bernarda Brčić.

  Prva tekma 14. kroga 1. DOL za ženske bo na sporedu že danes. V Šempetru v Savinjski dolini bo gostoval GEN-I Volley, najbolj zanimiva tekma tega kroga pa se obeta v Kopru, kjer se bosta pomerili trenutno zadnjeuvrščeni ekipi prvenstva, Ankaran Hrvatini in Ljubljana. Nova KBM Branik bo gostovala v Kopru, medtem ko bo Zgornja Gorenjska po sredini tekmi s Calcit Volleyjem igrala doma z ekipo Formula Formis.

  Pari 14. kroga 1. DOL za ženske

  Petek, 2. februar: Aliansa Šempeter – GEN-I Volley (OŠ Šempeter, 20:30), sobota, 3. februar: Roto-Kema Puconci – Calcit Volley (Zelena dvorana Puconci, 19:00), Zgornja Gorenjska – Formula Formis (ŠD pod Stolom, 19:30), Luka Koper – Nova KBM Branik (OŠ Koper, 19:00), Ankaran Hrvatini – Ljubljana (OŠ Anton Ukmar, 19:00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji