Kamničanke prevzele vodstvo v 1. DOL

  Calcit Volley – Zgornja Gorenjska  3:0 (15, 12, 16)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 120, sodnika: Stropnik (Pogorje), Valentar (Prevalje).

  Calcit Volley: Grudina 4, Frantti, Mihevc 12, Blažič 3, Igličar 1, Mihalinec 5, Zaplotnik 6, Pogačar 5, Zatkovič 11, Janežič (L), Brčić 1, Jerala 3, Mijoč 5, Pahor (L). Trener: Gregor Rozman.

  Zgornja Gorenjska: Langus 3, Tanasković 1, Lužovec 3, Burja, Friškovec, Rozman (L), Zorman 4, Kregar 9, Ramić 1, Humerca. Trener: Aleš Centa.

  Kamničanke so po neuspešnem gostovanju na zadnjem turnirju srednjeevropske lige v Bekescsabi, v zaostali tekmi 13. kroga domačega prvenstva gostile odbojkarice Zgornje Gorenjske. Mlade Gorenjke, za katere v letošnji sezoni igra Kamničanka Klara Kregar, so do zdaj osvojile deset točk, medtem ko so varovanke Gregorja Rozmana z današnjo zmago prevzele vodstvo na prvenstveni lestvici. Točko za njimi je Nova KBM Branik.

  Na servis Katje Mihevc, ki je dosegla tudi dva asa, so domače odbojkarice povedle s 6:1, z dvema asoma pa je odgovorila tudi Klara Kregar, Kamničanka v dresu Zgornje Gorenjske za znižanje izida na 5:7. Toda ob boljšem servisu in bloku so domačinke po uspešnem napadu Katje Mihalinec na drugi tehnični odmor odšle s prednostjo sedmih točk. V nadaljevanju niza sta priložnost za igro dobili Eva Pogačar in Eva Zatković, ki sta jo dobro izkoristili, niz pa je končala Katja Mihevc.

  Pred drugim nizom je predsednik kamniškega odbojkarskega kluba Gregor Hribar s priložnostnim darilom čestital Katji Mihalinec in Manji Jerali za njun nedavni rojstni dan. Mihalinčeva je prejšnji teden praznovala 21. rojstni dan, najmlajša igralka v vrstah Calcit Volleyja pa 16. Pogačarjeva in Zatkovićeva sta v igri ostali tudi v drugem nizu, v katerem so domače odbojkarice na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo treh točk. Že pred drugim tehničnim odmorom, ob katerem so gostje zaostajale za osem točk, sta v igro vstopili še Ana Zaplotnik in Helena Mijoč. Po dveh asih Mijočeve za vodstvo z 18:8 je bil drugi niz odločen, Rozman pa je v igro poslal še Manjo Jeralo in Lejo Janežič. Vodstvo z 2:0 v nizih je potrdila Jerala.  

  S pomlajeno postavo, ki je končala drugi niz, je Gregor Rozman začel tretjega, gostje pa so do devete točke držale korak z domačo ekipo, zato je domači trener posegel po polminutnem odmoru. Tudi po njem se ekipa Zgornje Gorenjske ni predala, a le do 12. točke, kajti na servis Mihevčeve so z blokom Zatkovićeve, ki je bila nato uspešna še v napadu, Kamničanke prvič v tem nizu prišle do občutnejše prednosti (18:13). S tem je bil odpor gostij dokončno zlomljen, zadnjo točko za vodstvom Calcit Volleyja na prvenstveni lestvici pa je z dvanajstim kamniškim asom na tekmi dosegla Zaplotnikova.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: Danes je bil od prve točke naprej takšen pristop, kot si ga želim in zahtevam na vsaki tekmi. To moramo zdaj držati naprej, stopnjevati ritem, stopnjevati formo in pripravljenost, kajti pred nami je najbolj pomemben del sezone. To, kar delamo na treningih, moramo delati tudi na tekmah.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji