V Žirovnici do težke zmage

  Zgornja Gorenjska – Calcit Ljubljana 1:3 (19, -15, -21, -21)

  Žirovnica – Dvorana pod Stolom. 100 gledalcev. Sodnika: Pevc (Škofja Loka) in Sever (Brezovica)

  Zgornja Gorenjska: Avsenik – libero, Marzidovšek, Pogačar 1, Blažič 14, Rotar 1, Klinar, Tučen 5, Jerala 6, Anderson 9, Tramontozzi 9, Čuk 2. Trener: Iztok Kšela.

  Calcit Ljubljana: Grudina 12, Božič 3, Vrhovnik 20, Igličar 5, Forštnarič, Kučej 8, Kostić 10, Aragao 2, Hribar, Jerala – lilbero, Turk, Potokar 12. Trener: Gašper Ribič.

  Varovanke Gašperja Ribiča so se po četrtkovem krstnem nastopu v ligi prvakinj morale spet osredotočiti na domače prvenstvo. Čeprav Ribič od svojih varovank na vsaki tekmi zahteva, da ne glede na ime nasprotnic igrajo brez nihanj v igri, predvsem pa brez podcenjevanja, je državnim prvakinjam ob koncu prvega niza popolnoma popustila zbranost. Ob drugem tehničnem odmoru so Calcitovke, ki so tekmo začele v postavi Mojca Božič, Petra Vrhovnik, Monika Potokar, Elena Kučej, Tina Grudina, Urška Igličar in prosta igralka Meta Jerala vodile s štirimi točkami prednosti in prav nič še ni dišalo po tem, da bi se uvodni niz končal z zmago domače ekipe. Toda domače odbojkarice so na 19. točki izid izenačile, nato pa dosegle še šest točk zapored ter presenetljivo prišle do zasluženega z vodstvom 1:0 v nizih.

  V drugem nizu so državne prvakinje le prikazale igro, ki se od njih pričakuje. Ob prvem tehničnem odmoru so vodile s štirimi točkami prednosti, do drugega so jo podvojile, svojo prednost pa so do konca niza povečale še za dve točki. Toda v tretjem nizu so se pojavile podobne težave kot v prvem nizu, kajti Zgornja Gorenjska je povedla z 8:4, vodila je tudi z 11:6, zato je Ribič v igro poslal Cecilio Aragao in Olivero Kostić. Prav po zaslugi Aragaove, ki se je izkazala tudi s servisi, so Calcitovke izid le izenačile in jim pobegnile za tri točke (21:18). Vendar se domače odbojkarice niso predale, na 21. točki izid še enkrat izenačile, toda v končnici je le prišla do izraza kakovost ljubljanske ekipe.

  Tudi v četrtem nizu se odbojkarice Zgornje Gorenjske niso predale, saj so gostje prvič povedle pri izidu 18:17. V končnici tekme so slovenske državne prvakinje podobno kot v tretjem nizu prišče do težke, vendar zaslužene zmage.

  Izjava po tekmi

  Gašper Ribič, trener Calcita Ljubljane: Po tekmi v ligi prvakinj smo imeli le en trening in še ta je bil bolj regeneracijski. Očitno so bile igralke še pod vtisom tekme v četrtek in je še niso popolnoma predelale in verjetno gre tudi tu iskati vzroke za nekoliko slabšo predstavo. Ampak na koncu smo le zmagali in to je najbolj pomembno.

   

   

  Komentarji