Prihaja Panvita Pomgrad

  Kamniški odbojkarji nadaljujejo z uspešnimi predstavami v letošnji sezoni. V minulem krogu so premagali kranjski Triglav, tako da je pred njimi le ACH Volley. Svoj zmagoviti niz želijo nadaljevati tudi v šestem krogu, čeprav jim v goste prihaja soboška Panvita Pomgrad. Sobočani so prvenstvo začeli z dvema porazoma, tekmo drugega kroga s SIP Šempetrom so preložili, toda na zadnjih dveh tekmah so varovanci Dejana Fujsa zabeležili dve zanesljivi zmagi.

  Za Panvito je to že kar nekaj normalnega. Brez dvoma gre za kakovostno ekipo, pri njih je samo vprašanje, ali zaigrajo po svojih sposobnostih. Če jim bo to jutri uspelo, bomo tudi mi lahko imeli velike težave, če ne bomo najbolj razpoloženi. Po uvodnih porazih so se verjetno pogovorili, dorekli, kaj bo treba narediti, da bodo začeli igrati boljšo odbojko, ceni jutrišnje kamniške goste Novljan, ki se na zmago v Innsbrucku pred dobrimi tremi tedni ne ozira preveč.

  Res je, da v Innsbrucku z njimi nismo imeli večjih težav, vendar so oni praktično prišlo neposredno na tekmo, mi smo že bili v Innsbrucku in smo se na tekmo lahko v miru pripravili. Tista tekma ni najboljša primerjava za to, kar nas jutri čaka.

  Kamničani v letošnji sezoni igrajo po načrtih. Morda na igrišču ne blestijo, vendar do zmag prihajajo na zanesljiv način.

  Na srečo za zdaj še zmagujemo s povprečno igro, vendar bo treba v nadaljevanju sezone igrati bolje, saj bodo tekme vse težje, nasprotniki vse boljši. Predvsem bodo tekme veliko bolj pomembne, kar zlasti velja za pokal Slovenije, ko bomo v četrtfinalu igrali s Salonitom, potem so tu še tekmi v pokalu Challenge, opozarja Novljan, ki je letos v drugačni vlogi, kot je bil v minulih sezonah, ko sta bila v ekipi še Boris Brus in Jernej Stavbar. Z 22-leti je najbolj izkušen bloker v kamniški ekipi.

  Kar naenkrat smo ostali brez Brusa in Stavbarja, tako da je zdaj name padlo večje breme. Po eni strani mi je to všeč, saj zdaj končno več igram, po drugi strani je dobro imeti ob sebi nekoga, ki je boljši od tebe in ga skušaš uloviti ter biti boljši od njega. Na meni je, da se bom moral še bolj potruditi, da bo moj prispevek v naši igri večji. Upam, da mi bo to uspelo, se nadeja Novljan.

  Že danes se bosta v šestem krogu 1. DOL za moške v Šempetru pomerila domači SIP Šempeter in Krka. Za obe ekipi bo to zelo pomembno srečanje, saj sta v prvih petih krogih prišli le do ene zmage. Na drugih treh tekmah prve moške lige bodo državni prvaki v tivolski športni dvorani gostili Triglav Kranj. Za ljubljansko ekipo bo to zadnja preizkušnja pred četrtkovo tekmo lige prvakov z Modeno. Kanalci bodo gostili Žirovničane, na Ravnah bo domači Fužinar Metal skušal presenetiti Maribor.

  OK Calcit Volleyball v sezoni 2015/16

  ORGANIZATORJA IGRE: Jan Brulec, Jani Konjedic.

  SPREJEMALCI: Domen Kotnik, Andrej Štembergar Zupan, Žiga Štern, Primož Vidmar.

  BLOKERJI: Žan Novljan, Matic Videčnik, Jure Lakner, Sašo Štalekar.

  KOREKTOR: Tonček Štern.

  Prosti igralec: Klemen Hribar.

  Trener: Marko Brumen, pomočnik trenerja: Aleš Hribar.

  Pari šestega kroga 1. DOL za moške

  Danes, 30. oktober: SIP Šempeter – Krka (OŠ Šempeter, 20:30), sobota, 31. oktober: Calcit Volleyball – Panvita Pomgrad (ŠD Kamnik, 19:00), Fužinar Metal Ravne – Maribor (OŠ Prežihov Voranc, 18:00), ACH Volley – Triglav Kranj (ŠD Tivoli, 19:00), Salonit Anhovo – National Žirovnica (ŠD Kanal, 19:00).

  Lestvica:

  1

  ACH Volley

  15

  5

  0

  15

  3

  2

  Calcit Volleyball

  12

  4

  1

  13

  4

  3

  Maribor

  10

  3

  2

  12

  8

  4

  Triglav Kranj

  9

  3

  2

  10

  9

  5

  Salonit Anhovo

  7

  3

  2

  11

  10

  6

  Panvita Pomgrad

  6

  2

  2

  8

  6

  7

  National Žirovnica

  6

  2

  3

  6

  11

  8

  Krka

  4

  1

  4

  7

  13

  9

  SIP Šempeter

  2

  1

  3

  4

  11

  10

  Fužinar Metal Ravne

  1

  0

  5

  4

  15

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji