Z dobro igro do treh točk

  Calcit Volleyball  – Panvita Pomgrad 3:1 (20, 15, -15, 17)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik. 200 gledalcev. Sodnika: Melavc (Šempeter) in Dugar (Kanal).

  Calcit Volleyball: Hribar – libero, Novljan 5, T. Štern 24, Štalekar, Vidmar, Štembergar Zupan 10, Brulec 3, Lakner 5, Kotnik 14, Ž. Štern, Videčnik, Konjedic. Trener: Marko Brumen.

  Panvita Pomgrad: Pečnik, Šmitran 3, Pelemiš 3, Kvas 1, Detela 9, Rojnik 9, Fridrih – libero, Flisar 8, Bogožalec 15, Menih – libero, Grabar, Drvarič. Trener: Dejan Fujs.

  Kamničani in Sobočani so se pred tremi tedni pomerili na turnirju srednjeevropske lige v Innsbrucku. Boljši so bili odbojkarji Calcit Volleyballa, vendar so varovanci Dejana Fujsa na tekmo prišli praktično iz kombija. V prvenstvu je do zdaj bolje šlo kamniškim odbojkarjem, ki so izgubili le z ACH Volleyjem, Panvita Pomgrad, ki ima tekmo manj, je po dveh uvodnih porazih nato dvakrat zapored zmagala.

  Trener Marko Brumen je dvoboj z gosti iz Murske Sobote začel z Janom Brulcem, Andrejem Štembergar Zupanom, Domnom Kotnikom, Žanom Novljanom, Juretom Laknerjem, Tončkom Šternom in prostim igralcem Klemnom Hribarjem. V prvem nizu so domači odbojkarji do odločilne prednosti prišli po drugem tehničnem odmoru, ko so gostom pobegnili za štiri točke (17:13). Na servis Tineta Kvasa, sicer Kamničana v dresu Panvite Pomgrada, so se Sobočani Calcitovcem približali na točko zaostanka (16:17), vendar sta Tonček Štern z dvema točkama in Novljan domači ekipi priskrbela mirno nadaljevanje niza. Z asom ga je zaključil Kotnik.

  Drugi niz se je začel popolnoma v znamenju kamniške ekipe, ki je po asu Novljana in bloku Kotnika povedla kar s 13:2. Za najvišjo prednost v drugem nizu je z blokom poskrbel Lakner (16:3), vendar so se Sobočani počasi vrnili v igro. S servisi se je izkazal mladinski reprezentant Jakob Rojnik, ki je zamenjal nerazpoloženega Dejana Pelemiša, seveda pa zmaga Calcit Volleyballa v drugem nizu ni bila ogrožena. Zato pa so gostje v tretjem nizu z boljšim servisom povzročali težave domačim sprejemalcem, pa tudi sicer je Kamničanom popustila zbranost, tako da so ob drugem tehničnem odmoru zaostajali za šest točk. Ne polminutni odmor, ne menjave Kamničane niso vrnili v igro in po napaki Štembergar Zupana so Sobočani slavili v tretjem nizu.

  V četrtem nizu so Calcitovci spet prikazali boljšo igro. Do osme točke je bil izid še izenačen, nato sta na sceno stopila Tonček Štern in Jan Brulec, na tej tekmi najboljša igralca domače ekipe, ki sta bila najbolj zaslužna za pet zaporednih točk Kamničanov, ki gostom niso več dovolili, da bi se jim približali. Do drugega tehničnega odmora je prednost slovenskih podprvakov znašala že sedem točk, zmago in nove tri točke pa je potrdil Štembergar Zupan.

  Izjava po tekmi:

  Marko Brumen, trener Calcit Volleyballa: Odigrali smo tri zelo dobre nize in enega slabega. Po zanesljivi zmagi v drugem nizu, ko smo vodili že s trinajstimi točkami prednosti, so se igralci nekoliko opustili, toda v četrtem so se spet vrnili v igro. Pohvale si zaslužijo vsi igralci, med dobrimi pa sta izstopala Jan Brulec, ki je taktično odlično podajal in Tonček Štern, ki je imel nekaj slabih minut, v glavnem pa je bil za Sobočane nezaustavljiv.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji