V Tivoliju z GEN-I Volleyjem

  Žal tudi na tej tekmi trener Gašper Ribič ne bo mogel računati na Mojco Božič, ki je že nekaj časa odsotna zaradi težav s kolenom.

  Že nekaj časa treniram po prilagojenem programu, vmes se je situacija dvakrat nekoliko poslabšala, nič pa ni bilo takšnega, da bi bilo kritično, a se je vse skupaj že malo zavleklo. Občutek imam, da sem blizu temu, da bi se lahko vrnila na igrišče, vendar še vedno čutim bolečino, tako da mi ne preostane drugega, kot da še nekoliko počakam. Vsekakor pa okrevanje traja dlje, kot sem pričakovala, je svoje trenutno stanje opisala organizatorka igre calcitovk. Na srečo je že pred časom v klub prišla Ilka van de Vyver, tako da ima zdaj Božičeva po odhodu Cecilie Aragao novo konkurentko na svojem igralnem mestu.

  Van de Vyverjeva je prinesla neko pozitivno energijo, všeč mi je, kako igra in sem vesela, da je prišla. Mislim, da se od nje lahko naučim kaj novega, dobro sodelujeva in upam, da bo tako tudi v prihodnje, se je slovenska reprezentantka razveselila prihoda belgijske reprezentantke.

  Čeprav so imele na začetku calcitovke nekaj težav z uigranostjo z van de Vyverjevo, v modri skupini kažejo dobre predstave. Določena nihanja v igri sicer so, zdi pa se, da prihajajo do želene forme, ki jo bo treba v nadaljevanju sezone še dvigniti.

  Tudi sama imam občutek, da igramo z manj nihanji, da zadeve tečejo v pozitivni smeri in verjamem, da se bo to še stopnjevalo. Počasi prihajajo tiste ključne tekme, ko bo treba biti v najboljši formi. Finale pokala je že za nami, na žalost ga nismo uspele osvojiti, ampak pred nami sta še zaključni turnir srednjeevropske lige in pa seveda končnica državnega prvenstva. Skušale bomo osvojiti obe lovoriki, naloga bo težka, ampak ne neizvedljivi. Zagotovo pa to ne bo lahka naloga.

  Lahka naloga calcitovke ne čaka niti v sredo, ko bodo gostile novogoriške odbojkarice, ki so jim, predvsem na svojem igrišču, v letošnji sezoni povzročile že nemalo težav. V rednem delu prvenstva so jih premagale, na uvodni tekmi modre skupine pa so aktualnim državnim prvakinjam odvzele točko.

  Kot kaže nam njihova igra ne ustreza najbolj, so zelo borbena, obrambna ekipa, zato je proti njej težko igrati. Sama verjamem in upam, da bomo tokrat lažje prišle do zmage, kajti tudi na zadnji tekmi, čeprav je bilo na koncu le 3:2, naša igra ni bila tako slaba. Na tej tekmi smo imele priložnost, da bi bolj gladko dobile to tekmo, ampak to je zdaj že preteklost. Pred nami je nova preizkušnja, ki jo bo treba dobiti. Če bomo nadaljevale s to pozitivno energijo na treningih in na tekmah, se nimamo česa bati. Vsekakor pa bomo morale ves čas igrati dobro, zbrano, ker izkoriščajo vsako napako, Božičeva ceni novogoriško ekipo.

  Sredina tekma z GEN-I Volleyjem in sobotna z UOK Vitalom Ljubljano, bo za odbojkarice Calcita Volleyballa hkrati tudi priprava na zaključni turnir srednjeevropske lige, ki bo 11. in 12. marca v Mariboru. Calcitovke bodo v polfinalu igrale z Novo KBM Branikom, v drugem polfinalu pa se bosta pomerili madžarski ekipi Linmar Bekescsabai in Vasasa iz Budimpešte.

  V sredo bosta v modri skupini na sporedu še dve tekmi, v Kopru bodo domače odbojkarice v boju za četrto mesto skušale pobegniti Braslovčankam in vitalovkam, ki jih čaka gostovanje v mariborski dvorani Lukna.

  Pari 6. kroga 1. DOL za ženske

  Sreda, 2. marec: Calcit Volleyball – GEN-I Volley (ŠD Tivoli, 18:00), Luka Koper – Braslovče (OŠ Koper, 19:00), Nova KBM Branik – UOK Vital Ljubljana (18:00).

  Lestvica:

  1

  Nova KBM Branik

  23

  4

  1

  14

  3

  2

  Calcit Ljubljana

  21

  5

  0

  15

  5

  3

  GEN-I Volley

  15

  3

  2

  11

  9

  4

  Luka Koper

  7

  1

  5

  4

  16

  5

  Braslovče

  6

  2

  3

  9

  11

  6

  UOK Vital Ljubljana

  6

  1

  5

  7

  16

   Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji