Calcitovke ekipa leta 2015

  V zadnjem času veliko govorimo o uspehih Petra Prevca in o drugih športnikih, ki so ponos tega naroda. Šport je tisti, ki nas razveseljuje, nas navdaja s ponosom in veseljem. Vsaka občina, tudi občina Kamnik, je tisti prvi kraj, kjer se začnejo kaliti športnice in športniki. V lokalnem okolju se rojevajo najprej mladi talenti, ki jih je potrebno odkriti, potem pa se začnejo treningi. Danes smo tukaj zato, da vam vsem izrečemo priznanje in zahvale za vaš vsakodnevni trud, je med drugim v pozdravnem govoru dejal Marjan Šarec, župan občine Kamnik.

  Za odlične športne dosežke v letu 2015 so bili nagrajeni tudi v OK Kamnik. Najbolj prestižno nagrado v letu 2015 so med ekipami prejele odbojkarice Calcita Volleyballa, ki so svoje navijače razveselile z naslovom državnih prvakinj. V nepozabnem finalu pokala Slovenije so v petih tekmah, zadnja je bila v Mariboru, premagale večne tekmice iz Maribora, ekipo Novo KBM Branika in se drugič veselile naslova državnih prvakinj, ki jim je v letošnji sezoni prinesel tudi igranje v ligi prvakinj. Za Calcit Volleyball so v lanski sezoni igrale: Petra Vrhovnik, Mojca Božič, Zala Kranjc, Lana Ščuka, Ana Katarina Hribar, Urška Igličar, Maja Forštnarič, Tamara Borko, Mekana Barnes, Klara Kregar in Meta Jerala. Trener ekipe je bil Gašper Ribič, pomočnik pa Aljoša Jemec.

  Vendar to ni bilo edino priznanje, ki so ga prejeli v kamniškem odbojkarskem klubu. Priznanja za športne dosežke v letu 2015 so prejeli še moška ekipa Calcita Volleyballa, Klemen Hribar, deklice Calcita Volleyballa v mali odbojki in dečki Calcita Volleyballa v mini odbojki.

  Kamniški odbojkarji so bili tudi v letu 2015 v samem vrhu slovenske odbojke. V finalu končnice državnega prvenstva so nudili več kot dostojen odpor serijskim državnim prvakom, na koncu pa so s 3:1 v zmagah, vendarle slavili odbojkarji ACH Volleyja. Za moško ekipo Calcita Volleyballa so v lanski sezoni nastopali: Klemen Hribar, Žan Novljan, Tonček Štern, Primož Vidmar, Andrej Štembergar Zupan, Boris Brus, Tine Kvas, Jernej Stavbar, Domen Kotnik, Žiga Štern in Jan Brulec. Ekipo sta vodila Marko Brumen in Aleš Hribar.

  Klemen Hribar je svojo odbojkarsko pot je začel v Calcit Volleyballu, ki mu je zvest še danes. V letu 2015 si je s svojimi igrami priboril mesto v slovenski članski reprezentanci s katero je tudi osvojil Evropsko ligo, žal pa so mu službene obveznosti preprečile, da bi se s slovenskimi odbojkarji na EP v Bolgariji veselil zgodovinske srebrne kolajne.

  V kamniškem odbojkarskem klubu veliko pozornosti namenjajo tudi mlajšim selekcijam. Deklice v mali odbojki so se uvrstile na zaključni turnir, kjer so Kamničanke v tekmi za tretje mesto premagale Braslovče in se zasluženo veselile bronaste kolajne. Kolajne so si priborile: Zala Špoljarič, Eva Seretin, Neža Grošelj, Meta Ahačič, Nina Šmidovnik, Nika Koželj, Lana Hribar, Valerija Šuštar, Tina Topič, Živa Javornik, Eva Suhadolčan in Dora Belavič. Trenerki ekipe sta bili Barbara Novak in Tanja Božinović.

  Bronaste kolajne so osvojili tudi najmlajši odbojkarji Calcita Volleyballa, ki so se v mini odbojki uvrstili na zaključni turnir, v polfinalu izgubili z domačo ekipo iz Maribora, vendar jih poraz ni potrl, še več, z odlično igro so premagali Salonit Anhovo in se domov vrnili z bronastimi kolajnami. Za ta lep uspeh so bili zaslužni: Nik Mujanovič, Timotej Krt, Miha Okorn, Domen Stele, Nace Jeglič, Marcel Kotnik, Luka Blaževič, Gregor Frece in trener Jure Sitar.

  Sicer pa je bila za najboljšo športnico občine Kamnik izbrana biatlonska reprezentantka Andreja Mali, medtem ko je bil najboljši športni leta 2015 alpinist Marko Prezelj.

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji