V Tivoliju vodilne Šempetranke

  Slovenske državne prvakinje so v novo sezono vstopile z dvema zmagama na turnirju srednjeevropske lige. V dvorani na Galjevici so minuli teden s 3:1 premagale češki Olomouc, nato pa s 3:0 še zagrebško Mladost. Na obeh tekmah se je izkazala tudi Tina Grudina,

  Glede nato, da smo nekatere igralke imele reprezentančne obveznosti, nam je kar ustrezalo, da bomo z državnim prvenstvom začele nekoliko pozneje. Res je, da je jedro ekipe ostalo, vendar imamo vseeno nekaj novih igralk, zato smo potrebovale nekaj časa, da se uigramo. Dobro je tudi bilo, da uvodni tekmi v sezono v srednjeevropski ligi nista bili pretežki, tako da smo ju lahko uporabili tudi kot nekakšni pripravljalni tekmi, se je tekem v srednjeevropski ligi dotaknila Grudina, ki je bila med tistimi igralkami, ki se je zaradi reprezentančnih obveznosti klubu pridružila nekoliko pozneje.

  O tem, kaj nas pod vodstvom Alesssandra Beltramija čaka, nam je velik povedala že Lana Ščuka, ki je lani v Modeni delala pod njegovim vodstvom, tako da smo vedele, kaj nas čaka. Z njegovim delom smo vse igralke več kot zadovoljne, ker gre za dobrega trenerja, s pozitivno energijo, delamo resnično dobro, kar se pozna s treninga na trening.

  Calcitovke bodo državno prvenstvo potem, ko so preložile tekmi z Novo KBM Branikom in Luko Koprom, začele proti trenutno vodilni ekipi državnega prvenstva. Šempetranke, za katere igra tudi lanskoletna igralka Calcit Volleyballa Maja Forštnarič, je v uvodnem krogu doma premagala Formulo Formis, prejšnjo soboto pa še VOLLEYBALLjubljano.

  Šempetranke imajo v svojih vrstah nekaj novih igralk, ki so se očitno dobro vklopile v ekipo. Zavedamo se, da bomo morale v tekmo vstopiti z vso resnostjo, in če bomo igrale svojo igro, v soboto ne bi smelo priti do nobenega presenečenja. Glede na to, da imajo trenutno dve zmagi, jih ne bomo smele podcenjevati, o sobotnih nasprotnicah pravi Grudina, ki je seznanjena z dozdajšnjimi tekmami v državnem prvenstvu.

  Prav Šempetranke so tiste, ki so do zdaj najbolj pozitivno presenetile, saj so premagale tako Formis kot VOLLEYBALLjubljano. Drugi izidi so bili bolj ali manj po pričakovanjih, vendar je to šele začetek prvenstva, zato je za kakršnekoli zaključke še veliko prezgodaj. Mislim pa, da bo prvenstvo še zanimivo.

  Slovenske državne prvakinje pa se vse bolj ozirajo tudi na tekmo drugega kroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakinj, ko bodo gostile močno italijansko ekipo Liu Jo Nordmeccanica Modena.

  Na treningih nam trener večkrat omeni to tekmo, ki je trenutno za nas najbolj pomembna. Nanjo se bomo skušale čim bolje pripraviti, saj gre za tekmice, ki igrajo na višji ravni, zato bomo morale omejiti število lastnih napak. Zavedamo se, da bodo njihovi napadi močnejši, višji, da jih bo težko zaustaviti, vendar se nanje resno pripravljamo. Modena je na papirju seveda favorit, vendar se ne predajamo, skušale bomo prikazati svojo najboljšo igro in samo upamo lahko, da se bo za nas čim bolje izteklo. Glede na to, da smo lani že igrale v ligi prvakinj, imamo določene izkušnje, s Tino Lipicer Samec pa smo prav tako veliko pridobile. Vemo, kaj nas čaka in s te strani nam bo zagotovo lažje. Če smo lani nekoliko prestrašene hodile v tekme lige prvakinj, nam bo letos s te strani zagotovo lažje, se je dvoboja z Modeno dotaknila vse boljša blokerka Calcit Volleyballa.

  Na drugih tekmah tretjega kroga 1. DOL za ženske bo še kako zanimivo na Galjevici, kjer bo gostovala Formula Formis, mlade odbojkarice Zgornje Gorenjske bodo gostile Koprčanke, ki so še brez zmage, veliko gledalcev pa se obeta v Puconcih, kjer bo domača ekipa, ki je do zdaj dvakrat zmagala s 3:2, igrala z Novo KBM Branikom. Dvoboj med ekipama GEN-I Volley in Mislinjo bo na sporedu v sredo, 26. oktobra.

  OK Calcit Volleyball v sezoni 2016/17

  Organizatorki igre: Mojca Božič, Ilka van de Vyver.

  Sprejemalke: Tina Lipicer Samec, Slavina Koleva, Pia Blažič.

  Blokerke: Tina Grudina, Kaja Turk, Katja Mihevc, Ana Zaplotnik

  Korektorki: Olivera Kostić, Urška Igličar.

  Prosti igralki; Meta Jerala, Maja Pahor.

  Trener: Alessandro Beltrami, pomočnik trenerja: Aljoša Jemec.

  Spodnja Savinjska-Aliansa v sezoni 2016/17

  Organizatorki igre: Urša Hren, Manca Lenart.

  Sprejemalke: Mojca Pene, Ema Sopčič, Nina Pavlič,Tjaša Škerl Rifelj, Tina Pikl.

  Blokerke: Patricija Napotnik, Maja Forštnaričp, Ines Udrih, Teja Podgornik.

  Korektorka: Anastazija Žnidar, Tjaša Ovčar.

  Prosti igralki: Anja Mazej, Janja Jakob.

  Trener: Beno Božič, pomočnik trenerja: Uroš Vidali.

  Pari 3. kroga 1. DOL za ženske

  Sobota, 22. oktober: Calcit Volleyball – Spodnja Savinjska-Aliansa (dvorana Tivoli, 18.00), VOLLEYBALLjubljana – Formula Formis (ŠD Galjevica, 19.30), Zgornja Gorenjska – Luka Koper (ŠD pod Stolom, 20.00), Kema Puconci – Nova KBM Branik (Zelena dvorana Puconci, 19.00), sreda, 26. oktober: GEN-I Volley – Mislinja.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji