V pričakovanju dvoboja s Kranjčani

  Kamničani so do zdaj obe tekmi v državnem prvenstvu igrali v gosteh. V uvodnem krogu so premagali Panvito Pomgrad brez izgubljenega niza, medtem ko so proti Hočanom do zmage prišli šele v tie-breaku.

  V prvih dveh nizih smo prikazali dobro igro, vendar so v nadaljevanju domačini zaigrali odlično, medtem ko smo mi nekoliko padli v igri. Na srečo smo se v tie-breaku uspeli zbrati in priti do zmage. V Hočah tudi drugim ekipam ne bo lahko, saj gre za ekipo, ki je resda novi prvoligaš, vendar so z obema tujcema v ekipi, Radovićem in Crnjanskim veliko pridobili, tako kot tudi s Škorcem. Prepričan se, da bodo Hočani tudi v nadaljevanju prvenstva zelo neugoden nasprotnik za vsako ekipo, je po drugi letošnji gostujoči zmagi dejal Andrej Štembergar Zupan, ki je na začetku sezone, čeprav mora igrati na mestu korektorja, v zelo dobri formi.

  Glede na to, da po odhodu Tončka Šterna v ekipi nimamo pravega korektorja, moram pomagati ekipi na tem položaju. Pomembno je, da igramo dobro in zmagujemo, upam pa, da se nam bo kmalu lahko pridružil tudi Jure Okroglič, ki je že začel s treningi, saj nam bo potem veliko lažje. Predvsem to velja za Kotnika in Vidmarja, ki sta za zdaj edina sprejemalca v ekipi, pravi kapetan kamniške ekipe, ki ceni Kranjčane, prve letošnje goste v kamniški športni dvorani.

  Kranjčani so svojo moč dokazali z zmago v Kanalu. Res je, da so Kanalci z odhodom Okrogliča v naš klub ter po slovesu Krivca, Andreja Kovačiča in Dos Santosa veliko izgubili, toda v Kanalu ni nikoli lahko priti do zmage. Kranjčani so z zmago samo potrdili, da upravičeno lahko pričakujejo boj za sam vrh prvenstvene lestvice. Začetek sezone zanje sicer ni bil najbolj uspešen, saj so izgubili v Novem mestu, zato pa je bilo nadaljevanje toliko boljše. Ne vem sicer, ali bo v soboto igral Matej Kk, toda tudi brez njega ima Triglav dobro ekipo, vrnil se je tudi Jan Planinc, tako da je pred nami težka tekma, dvoboji s Kranjčani pa so tako ali tako vedno nekaj posebnega, je v pričakovanju sobotnega lokalnega obračuna s Triglavom Štembergar Zupan, ki je prepričan, da je pred nami izredno zanimivo prvenstvo. Trenutno prvo mesto Krke je sicer nekoliko presenetljivo, toda hkrati je to tudi dokaz, da bodo prav vse tekme zanimive in izenačene.

  V prvih treh krogih je že prišlo do presenečenj, vendar je še prezgodaj karkoli napovedovati. Dejstvo je, da bo prav vsaka tekma pomembna, v ligi ni slabih ekip, nekatere so se okrepile, tudi Hoče, ki bodo kot novinec v ligi očitno igrale vidnejšo vlogo. V prav vsako tekmo bo treba iti stoodstotno, brez podcenjevanja, tudi v tem krogu pa je na sporedu nekaj zanimivih obračunov, meni Štembergar Zupan.

  Kranjski odbojkarji so sezono začeli s porazom v Novem mestu, nadaljevali pa z zmago doma proti SIP Šempetru in v gosteh v Kanalu. Še naprej jih vodi Sašo Rop, ki ob povratniku Janu Planincu v novi sezoni lahko računa še na Urbana Tomana, Žana Beravsa in Jureta Jenka, ki so prišli iz Žirovnice, Triglav pa so zapustili Svit Hafner in Nejc Uršič, oba sta odšla v Črnuče, Nik Vene je prenehal z igranjem, medtem ko so v Žirovnico odšli Jan Maček, Gal Timotej Kos, Aljaž Borič in Jernej Pleša. 

  Ob tekmi v Kamniku, na kateri bodo domači odbojkarji skušali priti še do svoje druge letošnje zmage v domačem prvenstvu, bo zelo vroče tudi v Murski Soboti, kjer bo pri Panviti Pomgradu gostovala do zdaj neporažena Krka. ACH Volley bo naslednji, ki bo gostoval na vročem igrišču v Hočah, Šempetrani bodo po pomembni zmagi nad Ravenčani gostili Mariborčane, Ravenčani pa bodo v svoji dvorani skušali proti Salonitu priti do prvih letošnjih točk.

  Calcit Volleyball v sezoni 2016/17

  Organizatorja igre: Jan Brulec, Jani Konjedic.

  Sprejemalci: Andrej Štembergar Zupan, Domen Kotnik, Primož Vidmar, Jure Okroglič.

  Blokerji: Žan Novljan, Jure Lakner, Sašo Štalekar, Matic Videčnik.

  Korektor: Timotej Ratek

  Prosta igralca: Klemen Hribar, Metod Golob.

  Trener: Gašper Ribič, pomočnik trenerja: Aleš Hribar, statistik: Boštjan Verčič, kondicijski trener: Dalibor Todorovič.

  Triglav Kranj v sezoni 2016/17

  Organizatorja igre: Aleš Kk, Žan Beravs.

  Spejemalci: Jan Planinc, Žiga Lužovec, Miha Mali, Matej Kk.

  Blokerji: Uroš Tučen, Jure Jenko, Rok Rezar.

  Korektor: Janko Bregant.

  Prosta igralca: Urban Toman, Miha Bežek.

  Trener: Sašo Rop, pomočnik trenerja: Gregor Perhaj.

  Pari 3. kroga v 1. DOL za moške

  Sobota, 22. oktober: Calcit Volleyball – Triglav Kranj (ŠD Kamnik, 19.00), Fužinar SijMetalRavne – Salonit Anhovo (ŠD Kanal, 19.00), SIP Šempeter – Maribor (OŠ Šempeter, 19.00), Panvita Pomgrad – Krka (OŠ I, Murska Sobota, 20.00), Hoče – ACH Volley (VŠD Hoče, 19.00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto; Klemen Brumec

   

  Komentarji