V Hočah do zmage po tie-breaku

  Hoče – Calcit Volleyball 2:3 (-19, -21, 17, 24, -9)

  Hoče – VŠD Hoče, gledalcev 300, sodnika: Melavc (Šempeter) in Miklošič (Maribor).

  Hoče: Crnjanski 14, Radović 28, Franc 3, Vovk 7, Šijanec, M. Planinšič 10, Zidar, U. Planinšič 2, Škorc – libero, Lobnik, Repa, Berglez, Orthaber – libero. Trener: Aleš Andlovič.

  Calcit Volleyball: Štalekar 10, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 11, Ratek, Okroglič, Vidmar 13, Brulec, Kotnik 13, Štembergar Zupan 22, Videčnik 3, Konjedic. Trener: Gašper Ribič.

   

  Kamniški odbojkarji so se po uvodnem turnirju v srednjeevropski ligi v Pliberku spet posvetili domačemu prvenstvu. Po zmagi v Murski Soboti so v še svoji drugi gostujoči tekmi v novem državnem prvenstvu gostovali, tudi tokrat so se domov vrnili z zmago, vendar šele po slavju v tie-breaku.

   

  Hočani, ki so v uvodnem krogu v lokalnem obračunu iztržili točko v dvoboju z Mariborčani, so minulo soboto z minimalnim izidom premagali Panvito Pomgrad, kar je bilo dovolj veliko opozorilo za varovance Gašperja Ribiča, ki so prvi niz odigrali z vso resnostjo. Z blokom kapetana Andreja Štembergar Zupana, ob njem so za Kamničane tekmo začeli še Jan Brulec, Domen Kotnik, Primož Vidmar, Sašo Štalekar, Matic Videčnik in libero Klemen Hribar, so povedli s 7:2, po novih dveh točkah svojega kapetana pa so domačinom pobegnili na osem točk (17:9). Vodili so tudi že s 23:14, do konca niza pa so Hočani preko Branislava Radovića svoj zaostanek nekoliko znižali.

   

  Tudi drugi niz se je začel po željah kamniške ekipe, ki je prevladovala v bloku, predvsem to velja za Štalekarja, kar ji je po novi točki Štembergar Zupana prineslo vodstvo z 11:7. Vendar nadaljevanje ni bilo več tako uspešno, prebudili so se tudi hoški odbojkarji, ki so ob bučni podpori s tribun z blokom Jake Vovka na 13. točki izid izenačili. Z novima blokoma Štalekarja so Kamničani v končnici niza pobegnili za štiri točke (22:18), zmago pa je zagotovil Štembergar Zupan.

   

  Visoko vodstvo je nekoliko uspavalo kamniško ekipo, ki je ob odhodu na prvih tehnični odmor v tretjem nizu zaostajala za pet točk. Še višji je bil njen zaostanek ob drugem, saj so Hočani po uspešnem napadu razpoloženega Radovića povedli s 16:10. Z zbrano igro so do konca niza svojo prednost le še povečali. V četrtem nizu so Kamničani spet uredili svoje vrste, vsaj v začetku niza, saj so vodili z 12:8. Borbeni domačini se niso predali in po zaslugi Mihe Planinšeca, predvsem pa Radovića, izid na 15. točki izenačili. V nadaljevanju niza so za točko ali dve večinoma vodili Kamničani, vendar so do prve zaključne žoge prišli domači odbojkarji. Primož Vidmar je z uspešnim napadom prvo še ubranil, ne pa tudi druge.

   

  O zmagovalcu dvoboja je tako odločal peti niz, za Hočane že tretji v letošnji sezoni. Podobno kot proti Mariboru v uvodnem krogu, so tudi tokrat v njem ostali praznih rok. Žan Novljan, ki je v igro vstopil v tretjem nizu, je po uspešni akciji v napadu calcitovke popeljal do vodstva s 5:2, z blokom pa do 11:7. Nato je na sceno stopil Domen Kotnik, najprej s točko v napadu, nato še v bloku, tekmo pa je s še enim blokom, šestnajstim kamniškim in svojim sedmim, končal Sašo Štalekar.

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji