V Tivoliju s Šempetrankami

  Do lige prvakinj je še dober teden dni časa, do tekme s poljsko ekipo Atom Trefl Sopot pa bodo Calcitovke v domačem prvenstvu igrale še dve tekmi. Obe na domačem igrišču, s Šempetrankami v sredo v Tivoliju, s Pucončankami v soboto na Galjevici. Na obeh dozdajšnjih odigranih tekmah državnega prvenstva, tudi obe v srednjeevropski ligi, so opravile z odliko. Predvsem zmaga v Kopru je bila nekoliko presenetljivo gladka, kajti v minuli sezoni so jih Koprčanke premagale v polfinalu pokala Slovenije, namučile so jih tudi v obeh polfinalnih tekmah končnice.

  Liga prvakinj se približuje. O njej še ne govorimo prav veliko, temveč se pripravljamo od tekme do tekme. Prejšnji teden smo imele veliko število tekem, na vsako se je bilo treba posebej pripraviti. Do zdaj smo naredile tisto, kar smo si želele in tudi v Kopru smo prikazale dobro igro. Še zlasti to velja za drugi in tretji niz, vendar to ne pomeni, da bodo vse druge tekme enake, kajti v prvem nizu so Koprčanke pokazale, da znajo igrati dobro odbojko, zato bo na vseh prihodnjih medsebojnih tekmah ves čas držati zbranost na najvišji ravni, se je tekme v Kopru dotaknila organizatorka igre Calcita Ljubljane.

  Jutri v goste prihaja Aliansa-Šempeter, ekipa, v kateri je Božičeva igrala pred tremi sezonami.

  Ekipa Alianse se je v zadnjih treh letih zelo spremenila, saj zdaj v njej praktično ni več igralke, s katero sem pred odhodom v Calcit igrala, le s Katjušo Rozman sem igrala v mladinski reprezentanci, to pa je tudi vse. Šempetranke imajo mlado ekipo, žal jih še nisem videla igrati, zato težko karkoli rečem o njihovi igri, tako ali tako pa se moramo ukvarjati s svojo igro, pravi slovenska reprezentantka, ki je pred mesecem dni igrala na evropskem prvenstvu na Nizozemskem. Za žensko izbrano vrsto je bila to prva izkušnja na evropskih prvenstvih, moška je v nedeljo prišla do zgodovinske srebrne medalje.

  V zadnjih letih sta obe reprezentanci zelo napredovali, o čemer pričajo tudi izidi. Evropsko prvenstvo je bilo zame nepozabna izkušnja, seznanila sem se z visoko ravnijo igranja, zato je bilo toliko težje igrati, prepričana pa sem, da nam bo to vsem v prihodnosti koristilo. Morale bomo delati naprej, samo na tem se ne bomo smele ustaviti, treba bo čim več igrati. Za nami prihajajo nove generacije, ki so ravno tako uspešne in verjamem, da to ni bilo naše zadnje evropsko prvenstvo, je o izkušnji na evropskem prvenstvu dejala Mojca Božič, ki se v letošnji sezoni prvič sooča s treningi dvakrat dnevno.

  Do zdaj sem bila tega navajena le v reprezentanci, ne pa tudi v klubu. Zame je to nov ritem, vendar sem si želela to poskusiti in mi je to zelo zanimivo. Sicer pa vse vrhunske ekipe, tudi tiste, s katerimi bomo igrale v ligi prvakinj, trenirajo dvakrat dnevno.

  Na drugih tekmah tretjega kroga bo zanimivo gostovanje Nove KBM Branika na Galjevici, kjer se bodo pomerile z vitalovkami, ki so v prvih dveh krogih zabeležile dve zmagi. Z maksimalnim številom točk je tudi še novogoriški GEN-I Volley, ki bo v Hočah igral s Formisom, Zgornja Gorenjska, ki je še brez točk, bo gostila Braslovče, Pucončanke pa Koprčanke.

  OK Calcit Ljubljana v sezoni 2015/16

  ORGANIZATORKI IGRE: Mojca Božič, Cecilia Aragao.
  SPREJEMALKE: Petra Vrhovnik, Kaja Turk, Monika Potokar.
  BLOKERKE: Elena Kučej, Tina Grudina, Maja Forštnarič.
  KOREKTORKI: Urška Igličar, Olivera Kostić, Klara Kregar.
  PROSTA IGRALKA: Meta Jerala, Ana Katarina Hribar.
  TRENER: Gašper Ribič, pomočnik trenerja: Aljoša Jemec.

  Pari tretjega kroga 1. DOL za ženske

  Sreda, 21. oktober: Calcit Ljubljana – Aliansa-Šempeter (ŠD Tivoli, 17:00), Kema Puconci – Luka Koper (Zelena dvorana Puconci, 19:00), Zgornja Gorenjska – Braslovče (ŠD pod Stolom, 18:00), Formis – GEN-I Volley (VŠD Hoče, 20:00), UOK Vital Ljubljana – Nova KBM Branik (ŠD Galjevica, 19:00).

  Lestvica:

  1

  Calcit Ljubljana

  6

  2

  0

  6

  0

  2

  Nova KBM Branik

  6

  2

  0

  6

  0

  3

  UOK Vital Ljubljana

  6

  2

  0

  6

  1

  4

  GEN-I Volley

  6

  2

  0

  6

  2

  5

  Luka Koper

  3

  1

  1

  3

  3

  6

  Braslovče

  2

  1

  1

  3

  5

  7

  Kema Puconci

  1

  0

  2

  3

  6

  8

  Aliansa-Šempeter

  0

  0

  2

  1

  6

  9

  Zgornja Gorenjska

  0

  0

  2

  1

  6

  10

  Formis

  0

  0

  2

  0

  6

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

  Komentarji