Kotnik spoštuje Žirovničane

  Na sobotnem derbiju tretjega kroga državnega prvenstva je v domači ekipi v napadu blestel Alan Komel, ki je bil predvsem v prvem nizu nezaustavljiv, v gostujoči pa je po številu osvojenih točk tokrat odstopal Domen Kotnik.

  V prvem nizu je Komel resnično igral vrhunsko, v nadaljevanju tekme smo začeli stopnjevati svojo igro, domačini so nekoliko padli, kar je bilo dovolj za zmago. Glede mojih točk pa … Med samo tekmo sploh nisem imel občutka, da sem tako uspešen, ker je bilo v igri veliko nihanj, ko sem naredil tudi nekaj osnovnih napak, zato sem bil, ko sem videl statistiko presenečen nad številom doseženih točk, je o svojem dosežku v Kanalu dejal Kotnik, ki vseeno ni bil najbolj zadovoljen s svojo predstavo.

  Še vedno je bilo preveč nihanj in to je tisto, kar bom moral popraviti in dvigniti na višjo raven.

  Čeprav je šele začetek sezone, ko ekipe običajno še niso v najboljši formi, Kamničani na večini tekem igrajo dobro. Tudi na obeh letošnjih tekmah, ki so ju izgubili, proti ACH Volleyju v prvenstvu in proti Innsbrucku v srednjeevropski ligi. Na obeh tekmah so imeli priložnost še za kaj več, predvsem to velja za tekmo v Innsbrucku, v srednjeevropski ligi so dokaj prepričljivo premagali Panvito Pomgrad, v domačem prvenstvu ob Salonitu še SIŠ Šempeter. To pomeni, da so navkljub menjavam na blokerskem položaju, zadržali visoko raven igre.

  Tudi v lanski sezoni smo večji del sezone držali visoko raven igre, verjamem, da nam bo tudi letos. V Innsbrucku smo resnično prikazali dobro igro. Res je, da so bili domačini brez treh reprezentantov, mi brez Žige Šterna, ampak po drugi strani je bila to morda naša najboljša tekma v letošnji sezoni. Morda je na to vplivalo to, da je šlo za evropsko tekmo, kar je bila dodatna motivacija za nas. Pristop je bil veliko boljši kot recimo na tekmi s Šempetrom, ko smo resda na pogleda zmagali brez večjih težav, vendar z glavami pred začetkom tekme nismo bili popolnoma na igrišču.

  Na drugi domači tekmi v letošnji sezoni se bodo Kamničani pomerili z Žirovničani, ki so po uvodnem porazu z Mariborom, zabeležili dve zmagi. V drugem krogu so v gosteh premagali Krko, v soboto doma še Fužinar Metal. Prav tako odbojkarji Calcit Volleyballa niso pozabili, da so jih povratniki v prvoligaško druščino premagali na turnirju v Žirovnici.

  Na turnirju v Žirovnici smo bili resda prvi, a smo uvodno tekmo izgubili z domačini, ki so prikazali borbeno igro. Igrajo zelo motivirano, dihajo kot ekipa, zato bo treba iti v igro brez podcenjevanja. Glede na to, da so novinci v ligi, nekoliko presenečajo njihovi zmagi, še zlasti proti Krki v gosteh, ampak to bo za nas samo dodatno opozorilo. Sicer pa se presenečenja dogajajo tudi na drugih tekmah. Tu predvsem mislim na zmago Maribora v Murski Soboti,kar samo dokazuje, da bo tudi letošnje prvenstvo izenačeno, kar pa je samo dobro, se izenačenega prvenstva veseli Kotnik, ki je seveda z zanimanjem spremljal nastope slovenske izbrane vrste na evropskem prvenstvu v Bolgariji. Žal sobotnega polfinalnega obračuna z Italijo ni videl v celoti, saj so imeli Kamničani tekmo v Kanalu, zagotovo pa bo osvojena srebrna medalja dodatna motivacija za vse slovenske odbojkarje.

  Mislim, da se bodo tudi mlajše generacije zdaj v večjem številu odločale za igranje odbojke. Veseli me, da je bila gledanost odbojkarskih tekem večja kot običajno, o odbojki se je veliko pisalo v medijih, na družabnih omrežjih in vse to je samo pozitivno za odbojko v Sloveniji. Škoda, da je fantom v finalu malo manjkalo do zlate kolajne, predvsem v drugem in tretjem nizu so bili zelo blizu, toda tudi to srebro je fantastično, je o uspehu slovenskih odbojkarjev na evropskem prvenstvu dejal 22-letni sprejemalec Calcit Volleyballa, ki si želi, da bi bilo v novi sezoni še več gledalcev v odbojkarskih dvoranah.

  V četrtem krogu 1. DOL za moške bodo jutri na sporedu še preostale tekme. Ranjena Panvita Pomgrad, ki je še brez točk, s tekmo manj, bo gostovala v Novem mestu. Krkaši so v prejšnjem krogu v gosteh premagali Triglav za katerega je bil to prvi letošnji poraz. Kranjčani bodo jutri gostovali na Ravnah. Prvo zmago v letošnjem državnem prvenstvu bodo v svoji dvorani lovili tudi Šempetrani, a jim proti Mariborčanom ne bo niti malo lahko. Derbi kroga bo v Ljubljani, kjer bo ACH Volley igral s Salonitom, gledalcem pa se bo predstavil tudi srebrni Jan Kozamernik.

  OK Calcit Volleyball v sezoni 2015/16

  ORGANIZATORJA IGRE: Jan Brulec, Jani Konjedic.

  SPREJEMALCI: Domen Kotnik, Andrej Štembergar Zupan, Žiga Štern, Primož Vidmar.

  BLOKERJI: Žan Novljan, Matic Videčnik, Jure Lakner, Sašo Štalekar.

  KOREKTOR: Tonček Štern.

  Prosti igralec: Klemen Hribar.

  Trener: Marko Brumen, pomočnik trenerja: Aleš Hribar.

  Pari 4. kroga v 1. DOL za moške

  Sreda, 21. oktober: Calcit Volleyball – National Žirovnica (ŠD Kamnik, 19:00), Krka – Panvita Pomgrad (ŠD Marof, 20:00), SIP Šempeter – Maribor (OŠ Šempeter, 19:30), Fužinar Metal Ravne – Triglav Kranj (OŠ Prežihov Voranc, 19:00), ACH Volley – Salonit Anhovo (ŠD Tivoli, 19:00).

  Lestvica:

  1

  ACH Volley

  9

  3

  0

  9

  2

  2

  Calcit Volleyball

  6

  2

  1

  7

  4

  3

  Maribor

  6

  2

  1

  7

  4

  4

  Triglav Kranj

  6

  2

  1

  7

  5

  5

  National Žirovnica

  6

  2

  1

  6

  5

  6

  Salonit Anhovo

  4

  2

  1

  7

  7

  7

  Krka

  4

  1

  2

  6

  7

  8

  Fužinar Metal Ravne

  1

  0

  3

  3

  9

  9

  Panvita Pomgrad

  0

  0

  2

  2

  6

  10

  SIP Šempeter

  0

  0

  2

  1

  6

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji