Kamničani prvi na Brezovici

  Prva ekipa Calcit Volleyballa, za katero so igrali Matic Lavtar, Žiga Koncilija, Mark Uršič, Timotej Krt, Nik Mujanovič, Nik Drnovšek, Luka Kirn in Miha Okorn so na prvi tekmi dokaj gladko z 2:0 (18, 10) premagali vrstnike iz Ljubljane Volley.

  Veliko bolj je bila zanimiva tekma med ekipama Calcit Volleyball 2 in Brezovice, v kateri je o zmagovalcu odločal tretji niz. V prvem so zmagali igralci iz Brezovice, ki so s svojo prvo postavo igrali proti drugi postavi Calcita! V tej ekipi je večina igralcev še mini odbojkarjev. Izid prvega niza je bil 25:11 za ekipo iz Brezovice. Drugi niz so Kamničani igrali z boljšo postavo in premagal drugo postavo Brezovice z rezultatom 25:16. O zmagovalcu je odločal tretji niz. Obe ekipi sta na parket poslali svoji najmočnejši postavi. Predvsem do rezultata 11:11 sta bili še ekipi enakovredni, nato pa so Brezovčani, predvsem po zaslugi manjšega števila lasnih napak premagali ekipo Calcit Volleyball 2 z rezultatom 25:19. Za Calcit Volleyball 2 so igrali Luka Blaževič, Nik Rauter, Gregor Frece, Vid Kališnik, Matic Jordan, Matevž Šarec, Enej Gavranovič, Marcel Kotnik in Domen Stele. 

  Tako sta se že ekipi Calcit 1 in Brezovice uvrstili v prvi polfinale, druga ekipa Calcit Volleyballa pa se je potegovala za končno 5. mesto z ekipo iz Ljubljane Volley.

  Druga para četrtfinala sta bila še Braslovče – Triglav Kranj, kjer so bili z 2:1 boljši igralci iz Braslovč. Na drugi tekmi četrtfinala pa je bila ekipa ACH Črnuče 1 boljša od ACH Črnuče 2 z rezultatom 2:0. Drugi četrtfinalni par je bil tako ACH Črnuče 1 – Braslovče.

  Calcit Volleyball 1 in Brezovica sta odprli prvi polfinale. Obe ekipi sta tekmo začeli z močnejšima postavama. Rahlo pobudo so imeli domačini, vendar so do prve zaključne žoge pri izidu 24:23, prišli Kamničani. Domačini se niso predali, bili v vodstvu do izida 28:27, zmago pa je potem gostom prinesel Nik Drnovšek z dvema odličnima servisoma. V prvem nizu so se tako zmage s 30:28 veselili kamniški odbojkarji. Tudi v drugem nizu so bili boljši Kamničani, ki so zmagali z izidom 25:16 in se uvrstili v veliki finale.

  Na drugi polfinalni tekmi je ACH Črnuče 1 z 2:0 premagal Braslovče.

  Prvi niz finalne tekme med Kamničani in Črnučani je bil prava poslastica za gledalce, saj ni manjkalo vrhunskih potez. Kamničani so prikazali verjetno svoj najboljši niz v tem prvenstvu. Do izida 22:22 je bil izid kar trinajstkrat izenačen, na koncu pa so po zaslugi večje zbranosti in boljšega servisa do zmage s 25:22 prišli Calcitovci. V drugem nizu sta se pomerili obe drugi postavi, slavili pa so igralci iz Kamnika, ki so predvsem zaradi velike borbenosti in manjših lastnih napak zmagali z izidom 25:15. Tako so Kamničani osvojili prvo mesto na turnirju.

  Druga kamniška ekipa je proti Ljubljani Volleyju igrala zelo dobro, o zmagovalcu pa je odločal tretji niz, ki so ga z malo več športne sreče s 27:25 dobili Ljubljančani. Druga kamniška ekipa je tako turnir končala z delitvijo sedmega mesta z ekipo ACH Črnuče 2.

  Predvsem velja pohvaliti organizatorje finala na Brezovici in pa predvsem športni duh vseh igralcev, kjer ni manjkalo tudi športnega navijanja in fair playa. Naša prva ekipa je na vseh tekmah vrhunsko odigrali predvsem zaključke nizov. V primerjavi s prvim turnirjem smo naredili manj lastnih napak, boljša je bila tudi komunikacija med igralci v polju. Pohvaliti velja vse igralce, tako tiste iz prve kot druge ekipe. Vsi ti fantje pridno trenirajo in tudi sicer so med sabo najboljši prijatelji, je svoje varovance pohvalil Jure Sitar, trener mlajših kategorij v OK Calcit Volleybal, ki še naprej vpisuje nove člane, da se preizkusijo v tej zanimivi športni panogi.

  Za Calcit Volleyball so na turnirju na Brezovici igrali: Matic Lavtar, Žiga Koncilija, Timotej Krt, Mark Uršič, Nik Mujanovič, Nik Drnovšek, Luka Kirn, Miha Okorn, Matic Jordan, Vid Kališnik, Luka Blaževič, Gregor Frece, Enej Gavranvič, Matevž Šarec, Marcel Kotnik, Domen Stele in Nik Rauter.

   

  Komentarji