V Tivoli kot prvi

  Maribor – Calcit Volleyball 1:3 (23, -23, -19, -23)

  Maribor – Dvorana Tabor, gledalcev 100, sodnika: Klinar (Žirovnica) in Pevc (Škofja Loka).

  Maribor: Horvat 5, Planinc 5, Mlakar 5, Abraham, Vrabl, Zidar, Košenina 17, Kasnik 2, Šoštarič, Uremovič 5, Plesec 16, Slaček. Trener: Gregor Horvat.

  Calcit Volleyball: Hribar – libero, Novljan 15, T. Štern 18, Štalekar ,5 Vidmar 10, Štembergar Zupan 18, Brulec, Lakner, Kotnik, Ž. Štern, Videčnik, Konjedic. Trener: Marko Brumen.

  Slovenski pokalni zmagovalci so konec minulega tedna na zaključnem turnirju srednjeevropske lige odigrali dve izredno težki tekmi, na koncu osvojili tretje mesto, vendar jim je to pobralo veliko moči. Toda na drugi strani je bil njihov motiv zelo velik, saj so želeli sobotni derbi z ACH Volleyjem pričakati na prvem mestu modre skupine. To jim je tudi uspelo, čeprav so uvodni niz dobili domači odbojkarji.

  Kamničani so v tekmo vstopili z Janom Brulcem, Primožem Vidmarjem, Andrejem Štembergar Zupanom, Žanom Novljanom, Juretom Laknerjem, Tončkom Šternom in prostim igralcem Klemnom Hribarjem. Ob nekaj boljšem sprejemu in napadu so na prvi tehnični odmor odšli z dvema točkama prednosti, na drugega s točko, vodili pa so tudi še 20:18. V končnici niza je Alen Košenina izid izenačil na 20. točki, Tomaž Horvat pa je prvič v uvodnem nizu svojo ekipo popeljal v vodstvo (21:20). Izkušeni mariborski korektor je bil zaslužen tudi za prvo zaključno žogo domače ekipe, ki jo je po napaki Tončka Šterna tudi izkoristila.

  V drugem nizu kamniški odbojkarji niso ponovili napake iz prvega, tudi tokrat so bili ves čas v vodstvu, v glavnem za točko ali dve. Že na začetku drugega niza pa je Laknerja zamenjal Sašo Štalekar in prav najvišji igralec Calcita je z blokom poskrbel za kar štiri zaključne žoge kamniške ekipe. Najbolj prepričljivo so varovanci Marka Brumna odigrali tretji niz, ko so ga z bloki in dobrimi servisi, v napadu sta bila razpoložena Štembergar Zupan in Tonček Štern, vodstvo z 2:1 v nizih pa je potrdil Novljan, ki se je ob koncu tekme lahko pohvali s kar 75-odstotno učinkovitostjo v napadu.

  Mariborčani, zanje je po daljšem času spet zaigral povratnik Jan Planinc, ki je bil dolga leta tudi kapetan Calcita, se niso predali. Prav z blokom Planinca, ki je v igro vstopil v tretjem nizu, so povedli 9:5, s štirimi točkami prednosti pa so vodili še pri izidu 11:7. Toda Kamničani so še enkrat več v letošnji sezoni dokazali, da so dozoreli v odlično ekipo, saj je Tonček Štern na 15. točki izid izenačil, nato pa so napaki Košenine povedli 18:17. Po tem vodstvu prednosti niso več izpustili iz rok. Na 22. točki so domačini izid še izenačili, Vidmar in Štembergar Zupan sta odgovorila z dvema zaporednima točkama, tekma pa se je končala z napako na servisu Vasje Plesca.

  Izjava po tekmi

  Marko Brumen, trener Calcita Volleyballa: Igra je bila izenačena, nekaj več od nje je imela naša ekipa. Odbojkarjem se pozna utrujenost po gostem ritmu tekem, zadovoljen pa sem, da je ob poškodbah nekaterih igralcev priložnost izrabil Primož Vidmar.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji