Potrdile prvo mesto v modri skupini

  Calcit Volleyball – Luka Koper 3:0 )14, 18, 11)

  Ljubljana – Dvorana Tivoli, gledalcev 40, sodnika: Milojević (Ljubljana) in Kramar (Kamnik).

  Calcit Volleyball: Grudina 10, Božič, Igličar 20, Forštnarič 2, Kučej, Kostić, Hribar 2, Jerala – libero, Turk 6, Potokar 9, Koleva 11, Van de Vyver 1. Trener: Gašper Ribič.

  Luka Koper: Barič 7, Peth 9, Nedoh, Kušar – libero, Poropat, Ferlinc 4, Lucas 5, Jurić, Jotanović – libero, Jerkovič, Dodič 2, Božič, Kaker. Trener: Marko Kalc.

  Aktualne slovenske državne prvakinje so z zmago v polfinalni tekmi zaključnega turnirja srednjeevropske lige proti Novi KBM Braniku prišle do prvega mesta v modri skupini. Da bi tudi končnico začele s prvega mesta, v preostalih dveh tekmah modre skupine potrebujejo še dve zmagi, do prve so prišli danes v dvoboju s Koprčankami, s katerimi se lahko srečajo tudi v polfinalu končnice. Calcitovke so bile boljše v vseh elementih igre, tekme pa je bilo konec po 66 minutah igre.

  V uvodnem nizu je bila igra izenačena le do šeste točke, na servis Ilke van de Vyver pa so si domače odbojkarice z uspešnim napadom Tine Grudine do drugega tehničnega odmora priigrale šest točk prednosti. Tudi v nadaljevanju niza niso popuščale, gostje so imele vse preveč težav na sprejemu, z dvema asoma se je izkazala tudi Ana Katarina Hribar, v napadu pa ob Grudini tudi Urška Igličar.

  Koprčanke, ki še vedno igrajo brez Tine Kaker, so se v drugem nizu domačim odbojkaricam pri katerih so počivale Olivera Kostić in Elena Kučej, manjkala pa je poškodovana kapetanka ekipe Petra Vrhovnik, dobro upirale do drugega tehničnega odmora. Ob njem so zaostajale le za dve točki, toda po njem so naredile preveč lastnih napak, da bi še lahko držale korak s calcitovkami. Niz se je končal podobno kot uvodni, z napako gostij na servisu. V tretjem nizu je bila tekma odločena že do drugega tehničnega odmora. V koprski ekipi so imeli še naprej težave na sprejemu in učinkovitostjo v napadu, v domači ekipi je bila v napadu še naprej razpoložena Igličarjeva, ki bo v četrtek praznovala svoj 21. rojstni dan, tekmo pa je končala z 62-odstotno uspešnostjo v napadu.

  Izjava po tekmi

  Gašper Ribič, trener Calcita Volleyballa: Po svoje sem se današnje tekme kar nekoliko bal, saj so bile dekleta po zmagi na srednjeevropski ligi kar nekoliko psihično in telesno izčrpane, vendar so v tekmo vstopile kot je treba in prikazale še eno dobro predstavo. Delno so nam h gladki zmagi pomagale tudi Koprčanke, ki so igrale slabše kot znajo. V soboto bomo v Braslovčah naredili vse, da potrdimo prvo mesto v modri skupini, nato pa se bomo lahko v miru pripravili na končnico državnega prvenstva.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec, Tine Forštnarič

  Komentarji