V tie-breaku do dveh točk

  Braslovčani, ki se borijo za obstanek v ligi, so se v Stranjah predstavili kot čvrsta ekipa, ki se ni predala do zadnje točke. Na drugi strani so Kamničani v tekmo vstopili brez Žana Bezjaka ter bratov Petra in Leona Lombergarja, tako da je trener Gregor Hribar praktično vso tekmo igral v postavi Jernej Smrekar, Bor Jese Rotar, Teo Podobnik, Luka Lazar, Pino Lenart Lah, Tine Makovec in prosti igralec Kristjan Krt, v četrtem nizu pa je v igro vstopil tudi Rok Forštnarič.

  Domači odbojkarji so igrali po sistemu toplo-hladno. V prvem nizu so zelo dobro igrali predvsem v njegovi drugi polovici, zato pa so se v drugem pojavile težave na sprejemu in servisu, pa tudi napad ni bil več učinkovit. Toda v tretjem nizu so Kamničani popravil svoj sprejem, tako da je Smrekar lahko razigral soigralce s hitrimi žogami. V četrtem so po poškodbi Kristjana Krta, ki je dobil močan udarec z žogo v prste na roki, so imeli Kamničani spet težave na sprejemu, tako da so ves čas igrali podrejeno vlogo. Tie-break so Hribarjevi varovanci začeli dobro, na menjavo strani so odšli s prednostjo dveh točk, vodili tudi z 11:8, nato pa so pobudo prevzeli Braslovčani, ki so že imeli zaključno žogo, a je ostala neizkoriščena, tako da sta dve točki ostali doma, gostje pa so se morali zadovoljiti z eno.

  V tem tednu smo imeli zelo oslabljeno zasedbo na treningih. Ker so bile srednješolske počitnice, so nekateri igralci manjkali, Teo Podobnik pa je treniral s prvo člansko ekipo, zato sem toliko bolj zadovoljen, da smo ostali neporaženi. Predvsem v petem nizu je imela tekma dodatni naboj, vesel pa sem, da so fantje zdržali ta pritisk. Predvsem Bor Jese Rotar je bil v tem nizu zelo razpoložen, je razplet tekme komentiral Gregor Hribar, trener Calcit Volleyballa II.

  V 2. DOL so z 51 točkami še naprej v vodstvu Črnuče ACH I, ki za neposredno uvrstitev v 1. DOL potrebujejo še štiri točke, medtem ko bo dodatne kvalifikacije igral Go Volley (43), ki ima deset točk prednosti pred ekipo SiPlayer Fram.  

  Praznih rok je v 18. krogu 3. DOL – zahod ostala tretja moška ekipa Calcit Volleyballa. Mladi Kamničani so na gostovanju v Mokronogu v prvih dveh nizih nudili dober odpor sicer tretjeuvrščenim Mokronajzarjem, v tretjem pa je bilo vse v znamenju domače ekipe. Končni izid je bil 3:0 (20, 21, 10) za Mokronog. V 3. DOL – zahod vodi Kočevje, ki ima 47 točk, tri manj ima Lubnik, tretji je Mokronog z 38 točkami, Kamničani pa so z 20 ostali na šestem mestu.

  Komentarji