Za potrditev drugega mesta

  Kamničani, ki še nekaj časa ne bodo mogli računati na Primoža Vidmarja, bolj ali manj pa je sezona končala za Jureta Okrogliča, bodo v nadaljevanju sezone najbolj tanki na mestu sprejemalcev. Trenutno sta zdrava le Domen Kotnik in Andrej Štembergar Zupan, ki sta svoje delo proti kranjskemu Triglavu minulo soboto odlično opravila, tako kot celotna ekipa, manj uspeha pa so imeli na turnirju srednjeevropske lige, ko so Kamničani izgubili z madžarsko Kazincbarciko, premagali pa so Mladost Kaštelo.

  Čeprav smo si želeli dobiti obe tekmi in srednjeevropsko ligo končati na četrtem mestu, ki letos vseeno ni prinašalo uvrstitve na zaključni turnir, je bilo morda na trenutke videti, kot da samo čakamo, kdaj bo konec tekme. Dejstvo je, da na teh dveh tekmah nismo igrali dobro, ampak smo zato toliko bolje igrali proti Triglavu, kar je bilo za nas veliko bolj pomembno v boju za drugo mesto v modri skupini, se je zadnjih tekem Calcit Volleyballa dotaknil Kotnik, ki je tudi sam pred časom imel težave s poškodbo.

  V letošnji sezoni resnično nimamo sreče s poškodbami, ki se vrstijo ena za drugo. Skorajda se ne spomnim tedna, da bi bili vsi zdravi in da bi lahko normalno trenirali. Po eni strani smo lahko veseli, da imamo na voljo dovolj kakovostnih igralcev in da se nam to na igrišču še ne pozna. Medtem ko je Andrej Štembergar Zupan v zelo dobri formi, zase tega ne morem reči. Še vedno se lovim, preprosto, pride obdobje, ko ti gre vse, potem pa lahko delaš na treningih vse kot prej, želene forme pa ni in ni, je samokritičen Kotnik, ki se bo že v soboto proti Salonitu skušal vrniti v formo, v kateri je bil pred poškodbo, čeprav sam pravi, da se nanjo ne želi izgovarjati.

  Kanalci, ki v drugem delu sezone igrajo bistveno bolje kot ob njenem začetku, so si s porazom v Mariboru v prejšnjem krogu zapravili vse možnosti za osvojitev drugega mesta v modri skupini. V tem boju so v veliko boljšem položaju Kamničani, saj potrebujejo le še točko.

  Poraz Salonita v Kanalu nam je nekoliko olajšal delo v boju za drugo mesto. Ne glede na to bomo šli v sobotno tekmo na polno, s ciljem, da osvojimo tri točke in da še enkrat dokažemo, da smo boljši. V primeru sobotne zmage bi še vedno ostali tudi v igri za prvo mesto in čeprav je ACH Volley v odlični formi, kar je dokazal z zmago proti Modeni, zakaj ga ne bi skušali presenetiti v zadnjem krogu modre skupine? Ampak v tem trenutku razmišljamo le o Salonitu, ne želi ničesar prehitevati vse boljši sprejemalec Calcit Volleyballa.

  Pari tretjega kroga modre skupine 1. DOL za moške

  Sobota, 4. marec: Calcit Volleyball – Salonit Anhovo (ŠD Kamnik, 19.00), Triglav Kranj – ACH Volley (ŠD Planina, 18:00), Hoče – Maribor (VŠD Hoče, 19:00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji