V tie-breaku do druge zmage

  Domači trener Gašper Ribič se je v dvoboju s Kanalci odločil, da bo večji del tekme odigral v isti zasedbi. Tekmo so začeli Radoslav Gil, Domen Kotnik, Andrej Štembergar Zupan, Žan Novljan, Jure Lakner, Maxson Pereira in Klemen Hribar na mestu prostega igralca. V prvem nizu so bili ves čas boljši nasprotnik, ob prvem tehničnem odmoru vodili za štiri točke, takšna pa je bila razlika tudi ob koncu niza.

  V drugem nizu so bili boljši gostje iz Kanala, ki jih v letošnji sezoni spet vodi nekdanji slovenski reprezentant Andrej Urnaut, tretji pa je bil odločen praktično že do drugega tehničnega odmora, ob katerem so domači odbojkarji vodili s sedmimi točkami prednosti. Podoben potek je imel tudi četrti niz, le da so bili tokrat boljši Kanalci, pri katerih sta bila najbolj učinkovita Dejan Čabarkapa in Saša Gadnik, v izenačenem petem nizu pa so bili bolj zbrani kamniški odbojkarji, ki so vodili že z 10:5.

  Odločil sem se, da celotno tekmo odigramo v praktično isti zasedbi, saj nisem želel motiti ritma. Po dogovoru z Urnautom smo igrali, kot da gre za pravo tekmo, saj je začetek sezone vse bližje. V primerjavi s tekmo v Kranju je v igri zaznati napredek, v nekaterih stvareh smo delovali dobro, lahko pa bi naredili kakšno napako manj na svoj servis. Na prihodnjih tekmah bomo morali hitreje ustaviti serijo nasprotnikov in hitreje priti iz rotacije, ampak v celoti gledano nismo igrali slabo, je tekmo s Kanalci komentiral Ribič.

  Točke za Calcit Volley so na tekmi proti Salonit Anhovu dosegli: Pereira 19, Novljan 10, Ratek 2, Gil 5, Lakner 12, Kotnik 11, Štembergar Zupan 15, igral pa je še Tine Kvas. Največ točk sta za kanalsko ekipo, po 19, dosegla Čabarkapa in Gadnik.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji