Iz Benetk s tretjim mestom

  V minuli sezoni je kamniška druga ženska ekipa tekmovanje v 2. DOL – zahod končala na visokem petem mestu, v letošnji, ki se bo začela 14. oktobra, pa je o ciljih še prezgodaj govoriti. Tudi zato, ker je ekipa v primerjavi z lansko precej spremenjena, še mlajša, za zdaj pa tudi ne tako številčna.

  Trenutno nas na treningih ni ravno veliko. Žal je veliko igralk prenehalo s treniranjem, tako da nas je trenutno deset, v ponedeljek pa bo s treningi začela Ana Hribar. S treningi smo sicer začeli že avgusta, turnir v Benetkah, ki je bil odlično organiziran, pa je prišel ob pravem času. Glede na to, da nismo ravno dolgo skupaj, so se dekleta izkazale tudi z igro, je o turnirju v Benetkah povedal Franci Obolnar, ki bo v letošnji sezoni po treh letih spet vodil drugo žensko ekipo Calcit Volleyja.

  Do začetka drugoligaškega plesa so še slabi štirje tedni, v prvem krogu bodo Kamničanke gostile ekipo Kostak Elmont.

  Predvsem upam, da bomo do takrat pridobili še kakšno igralko, predvsem na mestu blokerke. Če bi nam to uspelo, bi že imeli dobro ekipo, ki bi se lahko borila za visoka mesta, meni Obolnar, ki bo letos vodil tudi kamniške mladinke in kadetinje. Kar precej igralk bo nastopilo za vse tri ekipe.

  Ne pri kadetinjah ne pri mladinkah si letos kakšnih višjih ciljev nismo zastavili. V letošnji sezoni bomo selekcionirali ekipo, da bi v prihodnosti čim več domačih igralk lahko konkuriralo tudi za prvo ekipo in da bi prišli do večjega števila igralk. Trenutno jih iz posameznega letnika ven pride po ena ali dve, zakaj je tako, bomo morali še ugotoviti. Nekaj težav je pri motivaciji mladih igralk, ki prehitro nehajo igrati. Predvsem to opažamo ob prehodu iz starejših deklic v kadetinje, je še dejal Obolnar, ki je leta 2009 v Kamnik prinesel prvi naslov državnih prvakinj pri odbojkaricah.

  Obolnarjeve varovanke, ki trenirajo štirikrat tedensko, bodo v sredo igrale pripravljalno tekmo v Braslovčah, že v nedeljo pa bo mladinska ekipa igrala na prvem turnirju območnega prvenstva. V dvorani OŠ Toma Brejca bodo gostile Olimp Ljubljano, Žirovnico in Zgornjo Gorenjsko.

  Za Calcit Volley so na turnirju v Benetkah igrale: Zala Špoljarič, Lana Žužek, Sara Sitar, Nives Juhant, Meta Ahačič, Atena Gojak, Nika Marolt in Tjaša Gadža (tudi pomočnica). Manjkali sta poškodovani Lara Bošeska in Nina Šmidovnik, omenili pa smo že, da s treningi začela tudi Ana Hribar, ki se po letu dni odmora vrača v odbojko. Pred prekinitvijo je s prvo ekipo Calcit Volleyja osvojila vse tri naslove državnih prvakinj in oba pokalna naslova.

  Napisal: Miha Štamcar

  Komentarji