Kamničankam turnir v Grosuplju

  V odsotnosti Tine Grudine, Maje Pahor in Pie Blažič, ki so se s slovensko izbrano vrsto uvrstile v polfinale svetovnega prvenstva do 23 let, z njimi pa je tudi glavni trener Gregor Rozman, so preostale kamniške odbojkarice pod vodstvom Aljoše Jemca igrale na turnirju v Grosuplju. Čeprav so turnir začele s porazom proti Ljubljančankam, ki so zmagale z 2:1, je bilo nadaljevanje turnirja bistveno boljše. Z zmago proti ekipi Wildcats iz Celovca z 2:1 so se kot drugouvrščena ekipa v skupini uvrstile v polfinale. V polfinalu so nato Kamničanke z 2:0 premagale Zgornjo Gorenjsko, v finalu pa z 2:0 tudi Kemo Puconce.

  Udarna postava v finalu je bila Amanda Paterson, Katja Mihalinec, Urška Igličar, Helena Mijoč, Katja Mihevc, Ana Zaplotnik in prosta igralka Leja Janežič, sicer pa smo ves čas mešali postave, tako da so igrale še Eva Pogačar, Eva Zatkovič in Manja Jerala. Glede na to, da do zdaj na treningih praktično še nismo igrali šest na šest, je bila temu primerna tudi prva tekma, ki smo jo začeli nekoliko zarjaveli. Tudi na drugi smo se še lovili, vendar smo s tekme v tekmo igrali bolje, v finalu pa že prikazali igro, ki je za to obdobje sezone tudi pričakovana. Veseli me, da smo na vseh tekmah držali sprejem, seveda pa imamo še veliko rezerv. To predvsem velja za blok, saj se z njim še nismo prav veliko ukvarjali, in začetni udarec. Moram pa reči, da je dobro delovala obramba, relacija podaja in napad pa je zadeva, ki ji bomo več pozornosti namenjali v nadaljevanju pripravljalnega obdobja, je prvo mesto na turnirju v Grosuplju ocenil Aljoša Jemec.

  Do sobotnega turnirja, ki bo v okviru praznovanja ob 70-obletnici delovanja kluba v dvorani OŠ Stranje, Kamničanke ne bodo več igrale tekem. V Stranjah, kjer bodo njihove nasprotnice odbojkarice Mladosti iz Zagreba in Trentina, se jim bodo pridružile še reprezentantke.

  Do naslednje sobote imamo v načrtih treninge, ko se bodo vrnile še vse tri reprezentantke, bomo imeli na voljo 13 igralk. Tudi turnir v Stranjah ne bo imel tekmovalnega značaja, zato se nanj niti ne bom posebej pripravljali. Trenutno od igralk zahtevamo predvsem potrpežljivost, da odpravljamo napake in gradimo na stvareh, ki jih bomo potrebovali v nadaljevanju sezone, je še dejal Jemec.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

  Komentarji