V Stranjah za mladinski naslov

  Že v lanski sezoni so bili kamniški mladinci blizu uvrstitve na finalni turnir, a so se na polfinalnem turnirju v Framu morali zadovoljiti s tretjim mestom. Takrat z nekoliko grenkim priokusom, saj so o napredovanju odločale tudi nekatere sodniške odločitve. Vendar pa čas celi rane, varovanci trenerja Aleša Hribarja so še napredovali in v letošnji sezoni so na vseh dozdajšnjih tekmah zabeležili zmago. Brez poraza so se na finalni turnir uvrstili tudi odbojkarji Črnuč ACH.

  Najprej še enkrat čestitke mojim fantom za uvrstitev na finalni turnir. Ob tej priložnosti pa bi se rad zahvalil vodstvu kluba, ki nam je ob pomoči nekaterih staršev omogočil, da se bo turnir odvijal v našem domačem okolju. Zavedamo se, da je to turnir, na katerem igrajo trenutno štiri najboljše slovenske mladinske ekipe. Razlike med njimi so minimalne, tako da bodo odločale malenkosti, vsaka napaka pa bo hitro kaznovana, pred začetkom turnirja v Stranjah razmišlja Aleš Hribar, trener kamniške mladinske ekipe, ki verjame, da bi se s svojimi varovanci lahko boril tudi za naslov državnega prvaka Slovenije.

  V zadnjem času smo veliko delali na tem, da bi svojo igro dvignili še na višjo raven. Mislim, da so fantje, ki jim imamo trenutno na voljo, v dobrem stanju. Prepričan sem, da bodo v soboto pravi, prepričan pa sem, da imajo tudi dovolj znanja in kakovosti, da so na koncu lahko zelo visoko. Ne bojimo se nikogar, želim pa si, da bi bila dvorana polna, da bi nam na poti do uspeha pomagali tudi navijači. Spoštujemo svoje nasprotnike, vendar se nikogar bojimo. Že zdaj se veselim tega turnirja, je še dejal Hribar, ki je pred novim letom vodil mladinsko reprezentanco Slovenije, s katero je na turnirju srednjeevropske lige zaostal le za aktualnimi evropskimi mladinskimi prvaki, Čehi. Za Slovenijo so v Mariboru igrali tudi trije kamniški igralci, Bor Jese Rotar, Rok Forštnarič in Teo Podobnik.

  Sicer pa v soboto v Stranjah za Calcit Volley igrali: Urban Blaževič, Jan Fink, Rok Forštnarič, Miha Grahek, Aljaž Hrovat, Kristjan Krt, Matija Lakner, Nik Mujanović, Teo Podobnik, Ambrož Poljanšek, Bor Jese Rotar, Aljoša Škorjanc, Nik Štebe. Trener ekipe je Aleš Hribar, njegov pomočnik pa Gregor Hribar.

  Zelo blizu finalnemu nastopu so bile tudi mladinke Calcit Volleyja, ki so na polfinalnem turnirju v odločilni tekmi za uvrstitev med najboljše štiri ekipe po hudem boju v tie-breaku izgubile proti ekipi ATK Grosuplje. Tako so se morale varovanke Francija Obolnarja sprijazniti s tem, da se bodo v soboto borile za končno peto mesto. Za Kamničanke bo na turnirji igrala tudi Zala Špoljarič, članica slovenske kadetske reprezentance, ki se je nedavno tega uvrstila na evropsko prvenstvo. V slovenski izbrani vrsti je bila tudi Manja Jerala, ki pa v letošnjem mladinskem državnem prvenstvu ne igra za kamniško ekipo.

  Za mladinke Calcit Volleyja v letošnji sezoni igrajo: Meta Ahačič, Lara Bošeska, Alisa Ferlin, Atena Gojak, Živa Javornik, Nives Juhant, Lejla Kočan, Sara Muršak, Eva Pogačar, Žana Poljanšek, Živa Potočnik, Sara Sitar, Alja Somrak, Alexandra Stupar, Nina Šmidovnik, Zala Špoljarič, Tina Topič, Lana Žužek.

  Napisal: Miha Štamcar

  Komentarji