Kamničanke ne bodo igrale z Rusinjami

  Nova Branik – Calcit Volley    3:1 (23, -19, 23, 12)

  Maribor – Dvorana Lukna, 250 gledalcev, sodnika: Barev (Bolgarija), Kolehmainen (Finska).

  Nova KBM Branik: Mlakar, Košenina, Kaučič 16, Sužnik (L), Bračko 1, Vovk 7, Najdič 4, Milosavljević 2, Sobočan 12, Jerala 11, Pintar 18, Blagne 1, Koskelo (L),  Krajnc. Trener: Samo Miklavc

  Calcit Volley: Grudina 13, Mihevc 3, Blažič 9, Igličar 11, Mihalinec 12, Zaplotnik 3, Pogačar, Zatković 2, Janežič (L), Brčić 3, M. Jerala, Mijoč 5, Pahor (L). Trener: Gregor Rozman.

  V nedeljo so na turnirju srednjeevropske lige, tekma je veljala tudi za državno prvenstvo, po dvajsetih mesecih Kamničanke prvič premagale Mariborčanke. To jim je pred današnjo povratno tekmo drugega kroga pokala CEV vlilo dodatno mero optimizma, vendar se na koncu ni izšlo po njihovih željah. Ob ne ravno najboljšem sprejemu so imele težave tudi v napadu, za domačo ekipo pa so zaostajale tudi v bloku in na servisu. Tako so po še enem porazu poslovile od nadaljnjega tekmovanja v Evropi.

  Za kamniško ekipo se četrti medsebojni dvoboj s Kamničankami v zadnjih štirih tednih ni začel ravno obetavno. Na servis Sare Najdič so zaostale za štiri točke (0:4), domače odbojkarice pa so prednost štirih točk ohranile do konca prvega tehničnega odmora. Tudi do drugega so gostujoče sprejemalke imele težave s sprejemom, domačinke so bile boljše tudi na sprejemu, kar jim je prineslo vodstvo s 16:10. Vodile so tudi s 17:11, vendar so Kamničanke z uspešnim napadom Katje Mihalinec izid na 20. točki izenačile. Z asom Najdičeve so domačinke v končnici prišle do dveh točk prednosti (22:20), nato tudi do dveh zaključnih žog za vodstvo z 1:0 v nizih, po napaki Helene Mijoč na servisu pa so izkoristile drugo.

  Za napredovanje v osmino finala pokala CEV so domače odbojkarice potrebovale le še niz, medtem ko si Kamničanke niso več smele dovoliti izgubljenega niza. V drugem so v svoji nameri uspele. Dvignile so raven svojega sprejema, popravile igro v napadu, uspešne so bile tudi v bloku, do odločilne prednosti pa so prišle na servis Ane Zaplotnik, ki je s štirimi zaporednimi, dosegla je tudi en as, svojo ekipo popeljala do vodstva s 24:19. Niz je nato končala Tina Grudina.

  Tudi v tretjem nizu sta bili ekipi do vstopa v končnico niza izenačeni. Mariborčanke so na drugi tehnični odmor odšle z dvema točkama prednosti, na servis Tine Grudine so Kamničanke izid izenačile, toda po uspešnem napadu Anite Sobočan so domačinke gostjam pobegnile za tri točke (19:16). Tudi po polminutnem odmoru Gregorja Rozmana odbojkarice Calcit Volleyja niso prišle do svoje igre. Zanje je bila na servisu usodna Ana Marija Vovk, ki je z asom Mariborčankam priborila že šest točk prednosti (22:16). Po maratonski izmenjavi so se gostje domačinkam po napaki Sobočanove približale na tri točke zaostanka (20:23), vendar do preobrata ni prišlo, čeprav so Kamničanke ubranile celo tri zaključne žoge. Ne pa tudi četrte, ko je bila uspešna Anita Sobočan.

  Potem ko so izgubile vse možnosti za napredovanje v tretji krog pokala CEV, so Kamničanke nekoliko nejevoljno vstopile v četrti niz, v katerem so z asom Sare Najdič Mariborčanke povedle s 7:0. Tudi ob prvem so imele sedem točk prednosti, ob drugem že devet, tekma pa se je končala z asom Marine Kaučič.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: Čeprav sprejem ni bil na visoki ravni, je težko reči, da je samo to odločilo tekmo. Preprosto od samega začetka nismo našli pravega ritma, ki ga, z izjemo drugega niza, nikakor nismo našli. Skušali smo najti svojo pravo igro, pravi odgovor na mariborsko igro, žal tega nismo našli do konca tekme in končni izid je, kakršen je. Ne preostane nam drugega, kot da se osredotočimo v nadaljevanje sezone. Pred nami je prosti vikend, ki ga bomo skušali čim bolje izkoristiti.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji