Kamniške mladinke pete v Sloveniji

  Na kamniškem turnirju v boju za končno peto mesto je bil najbolj izenačen uvodni dvoboj med ekipama Calcit Volleyja in Braslovč. V prvem nizu so bile boljše Kamničanke, ki pa so v drugem naredile preveč napak na servisu, kar so gostje izkoristile in izenačile izid v nizih. O uvrstitvi v finale je tako odločal tretji niz, v katerem pa dvoma o zmagovalkah ni bilo. Kamničanke so prevladovale v vseh elementih igre in zasluženo prišle do zmage.

  Ker šesto mesto prinaša določeno prednost pri kategorizaciji, je bila tekma še toliko bolj pomembna. Morda je tudi to vplivalo, da na tej tekmi nismo prikazali najboljše igre, predvsem to velja za drugi niz, ki smo ga izgubili. Na srečo smo potem v tie-breaku že prikazali veliko boljšo igro. Vendar je pomembno, da smo do zmage prišli navkljub ne najboljši igri, je zmago svojih varovank proti ekipi Braslovč komentiral Franci Obolnar, trener mladinske ekipe Calcit Volleyja.

  Čeprav se je druga tekma med Prevaljami in GEN-I Volleyjem končala že po dveh nizih, to ne pomeni, da tudi na tej tekmi ni bilo razburljivo. V prvem nizu so bile Braslovčanke dokaj prepričljive, zato pa se je drugi niz končal šele na razliko. Novogoričanke so praznih rok ostale tudi v boju za končno sedmo mesto, saj so bile Braslovčanke v obeh nizih boljše nasprotnice.

  Brez pravega boja pa je minil tudi obračun za končno peto mesto v Sloveniji. Predvsem po zaslugi kamniških odbojkaric, ki so prikazale odlično igro, nasprotnicam pa niti v enem trenutku niso dovolile, da bi se jim približale. Z le dvema porazoma v sezoni so tako mladinsko državno prvenstvo končale na petem mestu, z malce sreče pa bi danes lahko igrale tudi na zaključnem turnirju od prvega do četrtega mesta, ki se je igral v Mariboru.

  Pristop k drugi tekmi je bil boljši kot današnji prvi, to pa se je potem odražalo tudi na rezultatu. Zaradi minimalnega poraza na odločilni tekmi za uvrstitev na finalni turnir, ko smo proti ATK Grosuplju na razliko izgubili v tie-breaku, sicer ostaja malce grenkega priokusa, ampak glede na to, kako se je odvijala sezona, moramo biti zadovoljni tudi s petim mestom. Prav vse igralke bodo v mladinski konkurenci igrale tudi v prihodnji sezoni, Eva Zatković in Manja Jerala pa sta v tej sezoni igrali za Vital, tako da je končno peto mesto še toliko večji uspeh. Če bi mi kdo pred začetkom sezone ponudil to mesto, bi ga vzel z obema rokama, je bil s sezono v mladinski konkurenci zadovoljen Obolnar.

  Ob tem je treba še poudariti, da imajo Kamničanke, če ne štejemo Eve Zatković in Manje Jerale, spet reprezentantko v mlajših kategorijah. To je Zala Špoljarič, ki se je s kadetsko izbrano vrsto uvrstila na evropsko prvenstvo.

  Da, to je res, verjamem pa, da ne bo to edina igralka. Pred nami je še veliko dela. Na treningih smo sicer že kar precej uspešni, na tekmah pa nam vedno še ne uspe vse, kar smo si zamislili. Ampak zadeve se popravljajo, dekleta so v primerjavi z začetka sezone zelo napredovala, tudi telesno so precej bolj pripravljena, najbolj pa me veseli, da so pripravljena trdo trenirati, je še dodal Obolnar, ki je v sezoni 2009/10 s člansko ekipo Calcit Volleyja v Kamnik pripeljal prvi članski naslov v ženski konkurenci.

  Že prihodnji teden pa praktično vse mladinke Calcit Volleyja že čaka nadaljevanje prvenstva v 2. DOL za ženske – zahod, večino pa tudi nadaljevanje državnega prvenstva v kadetski kategoriji.

  Za mladinke Calcit Volleyja so igrale: Meta Ahačič, Lara Bošeska, Alisa Ferlin, Atena Gojak, Živa Javornik, Nives Juhant, Lejla Kočan, Eva Pogačar, Žana Poljanšek, Sara Sitar, Zala Špoljarič, Nina Salkič, Neža Grošelj in Lana Žužek.Trener: Franci Obolnar, pomočnica: Tjaša Gadža.

  Izidi zaključnega turnirja za 5. mesto

  Polfinalni tekmi: Calcit Volley – Braslovče 2:1 (25:22, 22:25, 15:7), Prevalje – GEN-I Volley 2:0 (25:19, 25:23).

  Za sedmo mesto: Braslovče – GEN-I Volley 2:0 (25:18, 25:19)

  Za peto mesto: Calcit Volley – Prevalje 2:0 (25:16, 25:16)

  Napisal: Miha Štamcar

   

  Komentarji