V sredo lahko prevzamejo vodstvo

  Kamniške odbojkarice so dobro vstopile v leto 2018, saj so v tekmi srednjeevropske lige, ki je štela tudi za državno prvenstvo, po dvajsetih mesecih spet premagale Novo KBM Branik, nato so v državnem prvenstvu brez težav premagale Luko Koper in Ankaran Hrvatine, minuli vikend v Bekescsabi na turnirju srednjeevropske lige pa so doživele hladen tuš. Predvsem to velja za njihovo drugo tekmo, v kateri so izgubile z zagrebško Mladostjo.

  Že proti Bekescsabaii bi lahko prišle do zmage, če bi igrale kot znamo. Vsi nizi so bili dosti izenačeni, ampak nismo zaključile nekaj lahkih protinapadov, boljše bi morale biti tudi na začetnem udarcu, vse to pa se je na koncu odražalo na izidu. Kljub vsemu smo bile zelo blizu uspeha, medtem ko smo proti Mladosti v tekmo očitno vstopile preveč prepričane v zmago. Na drugi strani so Zagrebčanke v tekmo vstopile zelo prepričljivo, nikakor nismo zaustavile njihovega napada, boljše so bile tudi v bloku, tako da na koncu niti nismo imele pravih možnosti za uspeh. Na tej tekmi so bile preprosto boljše, je turnir na Madžarskem opisala Urška Igličar, kapetanka Calcit Volleyja.

  Čeprav imajo Kamničanke še nekaj teoretičnih možnosti, da se uvrstijo na zaključni turnir srednjeevropske lige, bodo vso svojo pozornost morale preusmeriti zgolj v državno prvenstvo. V sredo je pred njimi zaostala tekma 13. kroga z Zgornjo Gorenjsko, ekipo, v kateri ima pomembno vlogo nekdanja igralka Calcit Volleyja, Klara Kregar, zanjo pa je zadnji dve sezoni igrala Eva Pogačar, predlani pa tudi Pia Blažič.

  Morda je na papirju pred nami res lažja tekma, ki pa to nikakor ne bo, še zlasti ne po turnirju na Madžarskem. Ampak po drugi strani je to priložnost, da spet pridobimo samozavest, zato bo treba proti Zgornji Gorenjski igrati čim bolje, kajti že v soboto nas potem čaka težko gostovanju v Puconcih, kjer je vedno težko igrati, opozarja Igličarjeva, ki ne zna pojasniti vzrokov, da s soigralkami tako nihajo v igri.

  Mislim, da je vzrokov več. Nekaj je zagotovo v neizkušenosti ekipe, kajti veliko igralk letos prvič igra tako pomembne tekme, mnoge od soigralk prvič tudi v evropskih tekmovanjih, drugo pa je, da imamo večinoma vse obveznosti ali na fakultetah ali v srednjih šolah. Ko se vse to sestavi skupaj, pride do nihanj v igri, kajti ob igranju odbojke so še druge obveznosti, ki vplivajo na nas. Očitno v tem trenutku še nismo sposobne, da bi se soočile z obema zadevama in da bi ves čas igrale na isti ravni. Ampak verjamem, da bo, če se bomo s tem čim prej soočile, bo tudi nihanj manj, verjame ena najbolj izkušenih odbojkaric Calcit Volleyja, ki je, podobno kot večina njenih soigralk, v letošnji sezoni prvič soočena s tem, da je ena od nosilk igre v kamniški ekipi. Toda sezone še zdaleč ni konec, najpomembnejše tekme v domačem prvenstvu šele prihajajo.

  Napisal: Miha Štamcar
  Foto: Klemen Brumec

   

   

  Komentarji