V sostrskem maratonu do polfinala

   Na prvi tekmi so Kamničanke igrale z domačinkami turnirja. V prvem nizu so vodile že z 20:16, nato pa jih je s servisi zaustavila Liza Letnik. Drugi niz je sicer pripadel varovankam Francija Obolnarja, v tretjem pa so spet imele težave na sprejemu, v napadu pa so bile premalo odločne, kar jih je stalo končne zmage z 2:1 (18, -20, 8). V drugi tekmi prvega kroga je Krim Pirnar doors z 2:1 (-17, 15, 13) po hudem boju ugnal kranjski Triglav.

  V dvoboju dveh ekip, ki sta v prvem krogu zmagali, so bile bolj uspešne odbojkarice Ljubljane, ki so za uvrstitev na polfinalni turnir potrebovale tri nize. Na koncu je bilo 2:1 (-23, 22, 12) za Ljubljano.

  Tekmo s Triglavom smo odlično začeli in prvi niz dobili brez večjih težav, vendar smo v drugem nizu popustili, naredili ogromno napak v napadu, servisu in na sprejemu, tako da so Kranjčanke izid v nizih izenačile. Tretji niz je bil vseskozi izenačen, mi smo po deseti točki pobegnili na 14:10, izgubili še dve točki, tretjo zaključno žogo pa smo le izkoristili, je zmago z 2:1 (21, 17, 12) opisal trener kamniške ekipe Franci Obolnar.

  Pred odločilno tekmo s Krimovkami so bile kamniške odbojkarice, kar velja tudi za nasprotnice, že pošteno utrujene. Kamničanke so tekmo odlično začele in uvodni niz dobile na 17. točki, boljše pa so bile tudi v bolj izenačenem drugem nizu ter se z izidom 2:0 (17, 20) uvrstile na polfinalni turnir.

  Polfinale je vsekakor lepa nagrada za delo, ki so ga dekleta vložile od začetka sezone. Verjetno nihče ni verjel, da so tega sposobne, še posebno glede na njihovo mladost in na probleme s sestavo ekipe na začetku sezone. Naslednje leto bodo še vse  mladinke, še več, v ekipi imamo veliko kadetinj in celo tri starejše deklice. S Tjašo Gadžo sva vsekakor ponosna na ekipo, pa tudi dekleta so lahko ponosna sama nase, je svoje varovanke pohvalil Obolnar.

  Za mladinke Calcit Volleyja so igrale: Sara Muršak, Žana Poljanšek, Nives Juhant, Meta Ahačič, Lana Žužek, Zala Špoljarič, Sara Sitar, Eva Pogačar, Živa Javornik, Lejla Kočan, Atena Gojak, Neža Grošelj, Nina Salkič in Lara Bošeska.

  Izidi četrtfinalnih turnirjev

  http://www.odbojka.si/tekmovanja2017/2017_MLA/2017_MKE/2017_mke_4

  Napisal: Miha Štamcar

  Komentarji