V Sostrem zanesljivo naprej

    V prvi tekmi sta se pomerili ekipi iz ACH Volleyja, boljša pa je bila njihova prva ekipa, ki se je v drugi pomerila s Kamničani. Ekipi sta se letos srečali že dvakrat, vsaka ekipa je zmagala po enkrat. Prvi niz so Kamničani začeli z boljšo postavo v postavi Kirn, Mujanovič, Drnovšek in Okorn, ACH Zmajčki 1 pa so začeli z drugo, zato je prvi niz hitro pripadel kamniški ekipi, v kateri sta priložnost dobila tudi Sladič in Bogataj. V drugem nizu so s prvo postavo igrali Ljubljančani, Kamničani pa z drugo, zanjo pa so igrali Lavtar, Krt, Uršič in Blaževič, v igro sta vstopila tudi Rauter in Frece. Tako je o zmagovalcu turnirja odločal tretji niz, ki so ga bolje začeli Calcitovi igralci. Čeprav je bilo na obeh straneh preveč lastnih napak, pa so Kamničani na začetku niza vseeno prikazali malenkost več, kar jim je prineslo vodstvo z 12:7. Po polminutnem odmoru so domačini zaigrali bolje, Kamničani so še vodili s 14:13, potem pa se je tehtnica obrnila na stran nasprotnikov. Predvsem pri Kamničanih v napadu nista bila razpoložena Mujanovič in Kirn, od katerih je trener Jure Sitar pričakoval največ. Vse napadalne akcije so končale v avtu in temu primeren je bil na koncu tudi rezultat. ACH Volley 1 je slavil z rezultatom 2:1 in se zasluženo veselil prvega mesta na turnirju. 

    Na tekmi proti drugi domači ekipi je Sitar dal priložnost predvsem igralcem, ki so do zdaj manj igrali. Zato so prvi niz odigrali predvsem najmlajši igralci v ekipi. Tako so začeli tekmo Okorn, Blaževič, Frece in Sladič, ki igrajo tudi v kategoriji mini odbojke. V tej zasedbi so domačinom prepustili šest točk, medtem ko so v drugem nizu Bogataj, Lavtar, Rauter in Krt zmagali s 25:9.

    Fantje si zaslužijo čestitke, vendar bodo morali do prihodnjega turnirja še marsikaj postoriti, da bodo prikazali boljšo igro, kot so jo na tem turnirju, je dejal Jure Sitar, trener ekipe male odbojke Calcit Volleyballa.

     

    Komentarji