Kadeti brez A lige

  Že pred turnirjem v Kranju so kamniški kadeti vedeli, da bodo za napredovanje v A ligo potrebovali dve zmagi. Na prvi tekmi proti domačinom turnirja niso najbolje začeli, naredili so preveč napak, kar so domači odbojkarji izkoristili in prišlo do vodstva z 1:0 v nizih. V nadaljevanju tekme so se Kamničan le zbrali, prikazali na trenutke zelo dobro igro in zasluženo zmagali. Žal proti Krki niso več ponovili igre s tekme proti Triglavu. V igri je bilo preveč napak, proti tako kakovostni ekipi kot je novomeška pa je bila kaznovana prav vsaka napaka. V obeh nizih so bili boljši Novomeščani, ki so nato premagali še kranjski Triglav z 2:0 (16, 19), s tem pa so osvojili prvo mesto v skupini C. Drugi so bili Kranjčani, tretji pa Kamničani, čeprav so vse ekipe osvojile po osem točk, vendar je imel Calcit Volleyball najslabšo razliko v nizih. Že z enim osvojenim nizom več bi v A ligi igrali kamniški odbojkarji.

  Že pred samimi kvalifikacijami je bilo jasno, da bo ena od treh kakovostnih ekip ostala brez A lige. Žal smo bili na koncu to mi. Na obeh tekmah smo naredili preveč lastnih napak in od tu tudi poraz proti Krki. Razočaranje je seveda veliko, tega ne moremo zanikati, vendar bo treba razmisliti, kako naprej, je bil po turnirju v Kranju razočaran Aleš Hribar, trener kadetov Calcit Volleyballa.

  Za Calcit Volleyball so v Kranju igrali: Rok Forštnarič, Tom Sojer, Teo Podobnik, Aljaž Horvat, Jakob Kutnar, Peter Kadunc, Žan Dolžan, Bor Rotar, Matija Lakner, Kristjan Krt in Jan Fink.

  Foto: Tine Forštnarič

  Lestvica:

  1

  Krka

  8

  4

  2

  9

  4

  2

  Triglav Kranj

  8

  4

  2

  9

  5

  3

  Calcit Volleyball

  8

  4

  2

  8

  5

  4

  SEP Mokronog

  0

  0

  6

  0

  12

   

  Komentarji