V soboto za pokal Kamnika

  Po dobrem mesecu priprav so pred kamniškimi odbojkarji prve pripravljalne tekme pred začetkom državnega prvenstva. Najtežji del priprav, ko so bili veliko v rokah kondicijskega trenerja Daliborja Todorovića je že za njimi, vendar so ves čas delali tudi z žogo.

  Za nami je res že en kar zajeten kos priprav. Treninge kombiniramo z dvorano in fitnesom, kjer je glavni urednik Dalibor Todorović, se pa način dela v tem delu sezone kar precej razlikuje v primerjavi z lani. Za igralce je kar nekaj novosti, delamo pa dobro in to je najbolj pomembno. Za nami je sicer še ena, težko bi ji rekel pripravljalna tekma, s Kranjčani, zdaj pa je pred nami ta bolj zabavni del pripravljalnega obdobja, z uigravanjem in tekmami, je o dozdajšnjem delu priprav dejal Andrej Štembergar Zupan, v zadnji sezoni kapetan Calcita Volleyballa. V tej vlogi bo najverjetneje tudi v letošnji sezoni.

  Sobotni turnir bo za vse tri udeležence zelo zanimiv, saj so vse tri ekipe doživele večje ali manjše spremembe. Kamničani bodo po treh letih prvič igrali brez bratov Tončka in Žige Šterna, zato pa bo prvič igral mladinski reprezentant Jure Okroglič, Kranjčani bodo močnejši za Jana Planinca, iz Žirovnice so se jim pridružili libero Urban Toman, podajalec Žan Beravs ter srednja blokerja Uroš Tučen in Jure Jenko, še več sprememb je v taboru državnih prvakov.

  Na turnirju bodo tri ekipe, ki so vse v spremenjeni zasedbi. Še najmanj to velja morda za Kranjčane, ki se jim bo zagotovo poznal prihod Planinca. Res je, da sta nas zapustila brata Štern, tudi ACH Volley je doživel veliko sprememb, prav tako smo večino časa trenirali brez Okrogliča, vendar je bil Jure z mladinsko reprezentanco in se za njegovo pripravljenost ni bati. Seveda nas zanima, kje trenutno smo. Igralna forma še ni takšna, kot bi morala biti, saj zanjo še ni čas. Še vedno iščemo igralca na mestu korektorja, za kar sem prepričan, da bo vodstvo kluba poskrbelo. Za zdaj smo takšni, kot smo, prišel je še Okroglič, kar se nam bo poznalo tudi na treningih, se pa že vsi veselimo teh prvih tekem, je še dejal 27-letni Štembergar Zupan, ki se bo na sobotnem turnirju s Primožem Vidmarjem najverjetneje izmenjavala na mestu korektorja.

  Spored tekem na turnirju za pokal Kamnika

  Sobota, 10. september: Calcit Volleyball – ACH Volley (10.00), ACH Volley – Triglav Kranj (12.00), Calcit Volleyball – Triglav Kranj (14.00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji