Če ne bi bil odbojkar, bi bil nogometaš

  Na kaj si najprej pomislil, ko si se zjutraj zbudil?

  Da bo super dan s številnimi novimi izzivi.

  Kako doživljaš uspehe tvojega kluba? In kako neuspehe?

  Uspehe doživljam kot odraz trdega skupinskega dela, neuspehe pa kot sestavni del športa.

  Kdaj si začutil ljubezen do odbojke in kdaj je bilo jasno, da si talent? Kako se je začela tvoja športna kariera in kako si prišel v OK Kamnik?

  Z odbojko sem se prvič srečal v krožku v osnovni šoli in že takrat sem dobil veliko pohval. Nato sem v 7. razredu začel resneje trenirati pri OK Prvačina in takoj se je pokazalo, da imam talent za odbojko. Športna pot me je lani prinesla v OK Calcit. Po težki sezoni pri Go Volley-ju, sem mislil začasno prenehati z igranje, a ko je prišla ponudba iz Kamnika sem se premislil in lahko rečem, da mi ni žal.

  Kako s soigralci in trenerjem proslavite uspešno odigrano tekmo? Ste po tekmi navadno utrujeni ali imate še energijo za proslavljanje?

  Navadno gremo ali na pijačo ali večerjo, odvisno od tekme ali gostovanja. Po tekmi smo vsi kar utrujeni, po velikih zmagah pa je energija tudi za proslavljanje.

  Če ne bi igral odbojke, kateri šport bi izbral? S katerim športom se še rad ukvarjaš?

  Do 7. razreda osnovne šole sem resno treniral nogomet pri NK Brda, tako da če se ne bi odločil za odbojko bi najbrž igral nogomet.

  Ali je pomembno, katero številko na dresu nosiš?

  Na dresu imam številko 18, ki jo je nosil moj najstniški športni idol Matej Černic.

  Kaj počneš v prostem času? Kakšno glasbo rad poslušaš?

  V prostem času rad pogledam kakšen film ali serijo, grem na sprehod ali kaj narišem. Rad imam raznoliko glasbo: rock, rap, electronic/house pa tudi kaj domačega se najde.

  Kam se najraje odpraviš na dopust? Kakšen bi bil tvoj sanjski dopust, če bi imel neomejena finančna sredstva in s kom bi ga preživel?

  Najraje se na dopust odpravim na morje ali na kakšno potovanje. Sanjski dopust bi zame bil na kakšnih tropskih otokih, skupaj s prijatelji in kolegi. Lenarjenje, kopanje, žuranje pa niti beach volley ne bi smel manjkati.

  Kako usklajuješ športno kariero s formalnim izobraževanjem? Že kaj razmišljaš, kaj boš počel, ko boš prenehal igrati odbojko? Kje se vidiš čez 15 let? Kaj si želiš postati, ko boš velik? Kakšne so tvoje želje za prihodnost?

  Zelo veliko je prilaganja in odrekanja: po šoli učenje, potem na trening in zvečer po treningu spet kaj učenja. Na trenutke je kar mučno, ampak kjer je volja tam je pot. Trenutno še ne vem točno kaj bi počel, ko bom prenehal z igranjem odbojke. Važno je končati šolo, nato pa se bo že odprla kakšna pot za delo. Mogoče bi se preizkusil v trenerski vlogi, naprej pri mlajših selekcijah nato pa mogoče tudi pri starejših.

  Kaj je bilo na zadnji fotografiji, ki si jo posnel s telefonom?

  Domača briška pokrajina ob sončnem zahodu.

  Kakšen si kot osebnost? Kaj je po tvojem mnenju tvoja najlepša lastnost in katera največja slabost?

  Opisal bi se kot mirnega in pozitivnega človeka, ki da vedno vse od sebe, kar se mi zdi da je moja najlepša lastnost. Največja slabost pa je to, da nisem zadovoljen z nečim, ker ni povsem tako kot sem si zamislil, ali pa to, da sem redkobeseden in v družbi zato malo dolgočasen 🙂

  Kako bi se opisal v 5 besedah?

  Delaven, miren, pozitiven, pošten ? 🙂

  Če bi lahko izbiral, s kom od igralcev bi najraje preživel dan?

  Najraje bi ga preživel kar s celotno ekipo, saj bi se še bolj povezali med seboj.

  Glede na to, da si vrhunski športnik ali moraš strogo paziti na prehrano? Je kakšna jed, ki je v tvojem jedilniku, zaradi športne kariere, strogo prepovedana? Čemu se nikakor ne bi mogel odpovedati?

  Pred časom sem imel veliko težav s prebavo, tako da se držim prehrane, ki mi ugaja. Na jedilniku je karseda malo sladkarij in nezdrave hrane, veliko zelenjave, ogljikovih hidratov in manj mastno meso. Seveda pridejo tudi cheat days, nikakor se ne morem odpovedati domačim svinjskim izdelkom in kakšnim sladicam.

  Zabavna prigoda iz garderobe?

  Veliko jih je bilo, mene osebno še vedno najbolj nasmeje Ričijevo petje pod tušem (smeh) 🙂

  Katera tekma ti je najbolj ostala v spominu in zakaj?

  Nedvomno zmaga v pokalu Slovenije lansko sezono v Kamniku. Bila je res super tekma pred polno kamniško dvorano, super vzdušje, polna čustev in zmagoslavja.

  Kako si krajšate čas na dolgih poteh na tekme?

  S klepetanje, poslušanjem glasbe, na daljših poteh pa tudi s kakšnimi igricami.

   

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji